ABD Adana Konsolosu Specht, Göreve Başladı - Son Dakika
Güncel

ABD Adana Konsolosu Specht, Göreve Başladı

ABD Adana Konsolosu Specht, Göreve Başladı

ABD Adana Konsolosu Linda Specht, görevine başladı.

24.08.2015 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Adana Konsolosu Linda Specht, görevine başladı.

Adana'da 3 yıl görev yapan Konsolos John L. Espinoza'nın yerine Washington'dan Linda Specht getirildi. 21 Ağustos itibariyle ABD Adana Konsolosu olarak göreve başlayan Linda Specht'in son olarak ABD Dışişleri Bakanlığı'nda kariyer diplomatlığı yaptığı bildirildi.

LİNDA SPECHT KİMDİR?

ABD Dışişleri Bakanlığı'nda kariyer diplomatı olan Specht'in yakın zamanda Pakistan İşleri Direktör Vekili (2012-2014), Ekonomik Yaptırımlar ve Terörle Mücadele Finansman Bürosu Direktörlüğü (2011-2012) ve Arap Yarımadası İşleri Direktör Vekilliği (2009-2011) görevlerinde bulunduğu öğrenildi.

Diplomatik kariyerine 1989 yılında başlayan Specht, ABD'nin Irak, Afganistan, Kamerun, Vietnam, Papua Yeni Gine ve Surinam'da bulunan temsilciliklerinde çeşitli pozisyonlarda görev aldığı, Washignton'da ise, kalkınma yardımları ve yatırım politikası konularında çalıştığı bildildi.

Specht Türkçe, Hollandaca, Fransızca ve Vietnamca biliyor. Pennsylvania'nın Carlisle şehrinde doğup İrlanda'da Trinity Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra yüksek lisans derecelerini Fletcher Hukuk ve Diplomasi Okulu'ndan ve Milli Harp Akademisi'nden alan Specht, Dışişleri Bakanlığı'ndaki kariyerine başlamadan önce, Fletcher Okulu'nda kayıt işleri uzman yardımcısı ve UNICEF tarafından finanse edilen çocuk beslenmesi konulu bir projenin saha müdürü olarak Tufts Beslenme Okulu adına Nikaragua'nın Managua şehrinde görev yaptı. Specht'in ABD'de lise son sınıfa devam eden bir oğlu var. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel ABD Adana Konsolosu Specht, Göreve Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement