ABD'den Gelen İlikle Yaşama Tutundu - Son Dakika
Güncel

ABD'den Gelen İlikle Yaşama Tutundu

ABD\'den Gelen İlikle Yaşama Tutundu

Afyonkarahisar'da yaşayan Mehmet ve Fatma Keçili çiftinin kronik miyeloit lösemi (KML) hastası oğulları 5 yaşındaki Mustafa Mert, ABD'den gelen kemik iliğiyle yaşama tutundu.

28.07.2013 10:15  Güncelleme: 10:50

Afyonkarahisar'ın Bolvadin İlçesi'nde yaşayan Mehmet ve Fatma Keçili çiftinin kronik miyeloit lösemi (KML) hastası oğulları 5 yaşındaki Mustafa Mert, ABD'den gelen kemik iliğiyle yaşama tutundu.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Pediatrik Hematoloji-Onkoloji bilim dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Volkan Hazar ve Doç. Dr. Alphan Küpesiz tarafından yapılan ilik naklinden sonra Mustafa Mert'in babası Mehmet Keçili, evladına hayat veren Amerikalı kadına ve doktorlara teşekkür etti.

Mehmet Keçili, oğlu henüz 3 yaşındayken evde dizini çarpıp yaraladığını, götürdükleri hastanede yapılan kan testlerinde lösemi şüphesi görülerek Ankara Hacettepe Üniversite Hastanesi'ne sevk edildiğini söyledi. Hacettepe'de yapılan testlerde de şüphe görüldüğünü belirten Mehmet Keçili, ardından KML teşhisi konulduğunu aktardı. Mehmet Keçili yaşadıkları süreci şöyle anlattı:

"Beklemediğimiz bu sonuç bizi yıktı. Mustafa Mert 1 ay hastanede yattı, sonra Bolvadin'e döndük. Ayda bir kez Ankara'ya gidip geliyorduk. Mustafa Mert'in kan değerleri her geçen gün gelen tehlikeyi işaret ediyordu. Doktorlarımız bu arada ilik nakli için arayışa başladı. Yurt içi ve dışındaki ilik bankalarına B Rh (+) kan grubunda olan Mustafa Mert için bildirimde bulundular."

İLİK ABD'DEN

Müjdeli haberin şubat ayında geldiğini kaydeden Mehmet Keçili, ABD'deki ilik bankalarında yapılan araştırmalar sonucunda, 39 yaşındaki Amerikalı bir kadın donörün kemik iliğini haziran veya temmuz ayında verebileceğini söylemesi üzerine heyecanlı bekleyişe ve hazırlıklara başladıklarını anlattı.

Mehmet Keçili, bu süreçte oğluna tedavi uygulanarak bünyesinin ilik nakline hazırlandığını, Amerikalı kadın vericiden 23 Temmuz'da gelen kemik iliğinin 24 Temmuz'da oğluna nakledildiğini kaydetti.

Mehmet Keçili, Mustafa Mert'in halen Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ndeki steril bir odada annesi Fatma Keçili ile birlikte olduğunu, bir an evvel sağlıklı şekilde taburcu olacağı günü beklediklerini söyledi.

Babasıyla birlikte hastane bahçesinde oturan 7 yaşındaki Beyza Nur Keçili de kardeşini çok özlediğini, eve gitmeyi istediğini belirtti. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nin koridor ve bahçesinde eşi ve oğlunu beklerken tek tesellisinin kızı Beyza Nur olduğunu dile getiren Mehmet Keçili, oğlunun 30 gün daha hastanede yatacağını, Antalya'da 8- 9 ay da takiplerin süreceğini söyledi.

Bu durumda ailece Antalya'da kalmak durumunda olduklarını belirten Mehmet Keçili, "Şimdi hastane bahçesinde yatarak günlerimizi geçiriyoruz. Mustafa Mert taburcu olanca ev tutmamız şart. Elde ne varsa harcadık, borçlandık, maddi sıkıntı yaşıyoruz. İşe girmek için çabalıyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ABD'den Gelen İlikle Yaşama Tutundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement