ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İsrail Savunma Bakanı'na Gazze'ye yardımların girişini kolaylaştırma çağrısı yaptı - Son Dakika
Güncel

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İsrail Savunma Bakanı'na Gazze'ye yardımların girişini kolaylaştırma çağrısı yaptı

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İsrail Savunma Bakanı\'na Gazze\'ye yardımların girişini kolaylaştırma çağrısı yaptı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'a, Refah'a yönelik büyük bir saldırıya karşı oldukları mesajını verdi ve İsrailli bakandan Gazze'ye yardımların girişini kolaylaştırmalarını istedi. Blinken, Hamas'ın yenilmesi konusunda İsrail ile aynı çizgide olduklarını belirtirken, Gazze'deki sivillerin ve insani yardım görevlilerinin hedef alınmamasını ve bölgeye insani yardımların girişinin kolaylaştırılmasını talep etti.

13.05.2024 06:01

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'a, Refah'a yönelik büyük bir saldırıya karşı oldukları mesajını verdi ve İsrailli bakandan Gazze'ye yardımların girişini kolaylaştırmalarını istedi.

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Blinken, Gallant ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Açıklamaya göre, ABD'nin İsrail'in güvenliğine olan bağlılığını bir kez daha vurgulayan Blinken, Hamas'ın yenilmesi konusunda İsrail ile aynı çizgide olduklarını belirtti.

Gazze ve Refah'taki son durumu da İsrailli bakanla değerlendiren Blinken, ABD'nin, İsrail'in Refah'a yönelik büyük bir saldırı düzenlemesine karşı olduğu şeklindeki pozisyonunu yineledi.

Blinken ayrıca, Gallant'tan, Gazze'deki sivillerin ve insani yardım görevlilerinin hedef alınmamasını, bölgeye insani yardımların girişini kolaylaştırmalarını istedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İsrail Savunma Bakanı'na Gazze'ye yardımların girişini kolaylaştırma çağrısı yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement