Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli lojistik firması FedEx, Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'ne eğitim amacıyla kullanılmak üzere bir Boeing 727 tipi uçak hibe etti.
Merkezi ABD'de bulunan FedEx firması tarafından, Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'ne, uçurulmadan yerde eğitim amacıyla kullanılmak üzere bir Boeing 727 tipi uçak ve uçakta mevcut bulunan 3 motora ilave olarak bir motor hibe edildi. Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, hibe edilmesine işadamı Hayrettin Yağız'ın büyük gayretleriyle öncülük ettiği uçak 25 Nisan'dan itibaren Newark-Reykjavik-Londra-İstanbul- Eskişehir rotasını izleyerek 29 Nisan Salı günü saat 11.00 sıralarında Eskişehir'deki Anadolu Üniversitesi Havaalanı'nda olacak.
Uçağın ABD'den yapacağı son yolculuğunun masrafları işadamı Hayrettin Yağız, Onur Air Yönetim Kurulu Başkanı Cankut Bagana ve MNG Havayolları tarafından, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki park ihtiyacı ise My Technic firması tarafından karşılanacak. Uçağı teslim etmek üzere getiren uçuş mürettebatında FedEx Havacılık yetkilisi David P.Sutton, Kaptan Vincent la Forgia, Kaptan John Bianes ve Uçuş Mühendisi Chris Higgins bulunacak.
Uçağın devir teslim töreni 29 Nisan 2014 tarihinde FedEx firması yetkilileri, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Naci Gündoğan, rektör yardımcıları, öğretim elemanları ve öğrencilerin katılımlarıyla Eskişehir'deki Anadolu Üniversitesi Havaalanı'nda gerçekleşecek. - Eskişehir
Son Dakika › Güncel › ABD'li Firma, Anadolu Üniversitesi'ne Boeıng 727 Hibe Etti - Son Dakika
Sizin düşünceleriniz neler ?