ABD'nin Irak'a İlave Asker Göndermesi - Son Dakika
Güncel

ABD'nin Irak'a İlave Asker Göndermesi

ABD\'nin Irak\'a İlave Asker Göndermesi

WASHINGTON (AA) – ABD yönetimi, Irak'ta Amerikan üssü açma düşüncesine sahip olmadıklarını, Enbar'a gidecek 450 Amerikan personelinin Iraklı güvenlik güçlerine eğitim ve danışmanlık hizmetini vereceği Takaddum üssünün de Iraklıların kontrolünde olduğunu bildirdi.

13.06.2015 00:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

WASHINGTON (AA) – ABD yönetimi, Irak'ta Amerikan üssü açma düşüncesine sahip olmadıklarını, Enbar'a gidecek 450 Amerikan personelinin Iraklı güvenlik güçlerine eğitim ve danışmanlık hizmetini vereceği Takaddum üssünün de Iraklıların kontrolünde olduğunu bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jeff Rathke, günlük basın brifinginde konuyla ilgili bir soru üzerine, ABD'nin Irak'ta üs açma gibi bir düşüncesinin olmadığını ifade etti.

"ABD üssü düşüncesi olmadığını netleştirmek önemli" diyen Rathke, "ABD'nin eğitim, danışmanlık ve yardım programını, Irak hükümetinin desteğiyle Iraklı güvenlik güçlerinin bulunduğu üslerde yerine getirmemiz zorunlu bir şey. Ancak bunlar Iraklıların üsleri" açıklamasında bulundu.

Rathke, ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey'in önceki günkü açıklamalarının hatırlatılması üzerine ise Irak hükümetinden bir istek olması ve ABD Başkanı Barack Obama'nın danışmanlarının eğitim, danışmanlık ve yardım hizmetleri için ilave tesislere ihtiyaç duyulduğunu belirtmesi halinde, ABD'nin daha fazla tesislerin açılmasını göz önünde bulundurabileceğini dile getirdi. Rathke, "Şunu açıkça ifade etmek istiyorum; burada ABD'nin Irak üslerindeki desteğinden bahsediyoruz" dedi.

Obama'nın onaylamasının ardından 450 Amerikan personelinin gideceği Takaddum üssünün Iraklıların operasyon karargahı olduğu bilgisini paylaşan Rathke, "Dolayısıyla kesinlikle ABD üsleri değil, bunlar ABD'nin Iraklı güvenlik kuvvetlerini destekleme misyonunu gerçekleştirdiği Iraklıların üsleri" ifadesini kullandı.

Martin Dempsey, İtalya'ya giderken uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada DAEŞ ile mücadelede Irak'a ek ABD askerlerinin gönderilmesine neden olabilecek şekilde ülkede farklı noktalarda daha fazla üs açılmasının gerekebileceğini belirtmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'nin Irak'a İlave Asker Göndermesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement