ABD Savunma Bakanı Hagel Pakistan'da - Son Dakika
Güncel

ABD Savunma Bakanı Hagel Pakistan'da

ABD Savunma Bakanı Hagel Pakistan\'da

ABD Savunma Bakanı Hagel, Pakistan Başbakanı Şerif tarafından kabul edildi

09.12.2013 11:52

Afganistan'daki temaslarının ardından Pakistan'a gelen ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, Başbakan Muhammed Navaz Şerif tarafından kabul edildi.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Şerif'in, Bakan Hagel ile başkent İslamabad'da bir araya geldiği bildirildi. Açıklamada, Başbakanlık binasında yapılan görüşmede, bölgesel güvenlik konularının ele alındığı ifade edildi.

Basına kapalı görüşmede Pakistan Savunma Bakanı Havaja Muhammed Asif, Pakistan Başbakanı'nın Ulusal Güvenlik ve Dış İlişkileri Danışmanı Sertaj Aziz'in yanı sıra ABD'nin Afganistan ve Pakistan Özel Temsilcisi James Dobbins hazır bulundu.

Görüşmede, ABD'nin Pakistan'da düzenlediği İHA saldırılarının da gündeme geldiği, Şerif'in Hagel'a, saldırıların Pakistan Talibanı ile yürütülmek istenen barış müzakerelerine engel olduğunu söylediği belirtildi.

Başbakan Şerif'in görüşme sırasında Pakistan'ın istikrarı için Afganistan'daki uzlaşma sürecini de desteklediklerini ve ABD ile geniş tabanlı bir savunma stratejisi oluşturmayı istediklerini aktardığı kaydedildi.

Hagel'ın ise Pakistan'ın terörle mücadelede büyük katkılar sağladığı, bu nedenle ABD'nin askeri yardımlarının süreceğini söylediği bildirildi.

Hagel daha sonra Ravalpindi'deki Genelkurmay Başkanlığı karargahında Pakistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Rahel Şarif ile bir araya geldi. - İslamabad

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD Savunma Bakanı Hagel Pakistan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement