Abdülkadir Molla İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı - Son Dakika
Güncel

Abdülkadir Molla İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Abdülkadir Molla İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Tokat, Erzincan ve Malatya'da çok sayıda vatandaş, Cemaat-i İslami Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla için gıyabi cenaze namazı kıldı.

13.12.2013 15:34  Güncelleme: 15:35

Bangladeş'te idam edilen Cemaat-i İslami Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla için Tokat, Erzincan ve Malatya'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Tokat'taki Ali Paşa Camisi'nde cuma namazının ardından kılınan gıyabi cenaze namazına çok sayıda vatandaş katıldı. AK Parti Tokat Gençlik Kolları Üniversite Birimi Başkanı Mesut Aktürk, cami avlusunda gazetecilere yaptığı açıklamada, Abdülkadir Molla'nın idam edilmesi nedeniyle Bangladeş hükümetine tepki göstererek, "Bu hukuka aykırı infazı şiddetle kınıyoruz" dedi.

Saadet Partisi Tokat Gençlik Kolları Başkanı Halil Taşova ise caminin önünde yaptığı açıklamada, "İnsanlık onuruna ve duyarlılığına sahip herkes, bu idama tepkisini en şiddetli biçimde göstermelidir" diye konuştu.

Erzincan'daki gıyabi cenaze namazı

Erzincan'da ise Camii Kebir Camisi'nde cuma namazının ardından Molla için gıyabi cenaze namazı kılındı. Gıyabi cenaze namazına, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Anadolu Gençlik Derneği Erzincan Şubesi Üniversite Komisyonu Başkanı Osman Ayhan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Biz, Allah'a, Peygamberine ve ahiret gününe inanan Müslümanlar olarak öncelikle Abdülkadir Molla'nın şehadetini tebrik ediyoruz" dedi.

Ayhan, "Kukla Bangladeş hükümetinin Cemaat-i İslami'nin önderlerine ve Müslüman halka karşı uyguladığı insanlık dışı tutumu şiddetle lanetliyoruz" ifadesini kullandı.

Malatya'da gıyabi cenaze namazı kılındı

Anadolu Gençlik Derneği Malatya Şubesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, derneğin ve Anadolu Öğrenci Platformu'nun üyeleri ile vatandaşlar, cuma namazı sonrası Yeni Cami önündeki Soykan Parkı'nda bir araya gelerek, Abdülkadir Molla'nın idam edilmesine tepki gösterdi.

Grup adına konuşan dernek üyesi Yasin Demez, Molla'nın idamı nedeniyle Bangladeş hükümetine tepki göstererek, "Cemaat-i İslami'nin suçu, Müslümanları emperyalizme karşı birlik içerisinde olmaya davet etmektir. Bu suç, bütün Müslümanlar için bir onurdur" ifadesini kullandı.

Demez'in konuşmasının ardından, Abdülkadir Molla için gıyabi cenaze namazı kılındı. - Tokat

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Abdülkadir Molla İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement