Abdülkadir Molla'nın İdam Edilmesi - Son Dakika
Güncel

Abdülkadir Molla'nın İdam Edilmesi

Abdülkadir Molla\'nın İdam Edilmesi

Bangladeş'te idam edilen Cemaat i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdulkadir Molla için Zonguldak'ta gıyabi cenaze namazı kılındı.

14.12.2013 13:46

Bangladeş'te idam edilen Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdulkadir Molla için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Merkez Yeni Cami'deki öğle namazının ardından bir araya gelen Sürekli Aydınlık İçin Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (SAYDER) ile İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) üyeleri adına açıklama yapan Hasan Ziya, Molla'nın hukuksuz şekilde idam edildiğini söyledi.

İdam kararının siyasi olduğunu belirten Ziya, Müslümanların her zamankinden daha çok ortak akla ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Ziya, şöyle konuştu:

"21. yüzyılın sözde çağdaş hukuk sistemlerini yazanlar, evrensel insan hakları bildirilerine imza atan devlet başkanları, Birleşmiş Milletler (BM) gibi güya dünyaya nizam getirme iddiasında olan kurum ve kuruluşlar, çağımızda Müslümanlara karşı işlenen tüm katliamlara olduğu gibi Abdülkadir Mollan'nın da hukuksuz şekilde idam edilmesine ses çıkarmamış ve engel olmamışlardır. Tüm bu yaşadıklarımız şunu açıkça göstermektedir ki Müslümanlar olarak bizlerin her zamankinden daha çok birliğe ve ortak akla, harekete ihtiyacımız var. Suçu Allah'tan başkasına kulluk etmemek olan, kulluğu reddettiği için idam sehpasından Hakk'a yürüyen, Abdulkadir Molla'yı sözüne sadakatinden dolayı kutluyor, Rabbimizden şehitliğini kabul etmesini niyaz ediyoruz."

Grup, açıklamanın ardından Molla için gıyabi cenaze namazı kılarak, dua etti. - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Abdülkadir Molla'nın İdam Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement