Abdülkadir Molla'nın İdam Edilmesi - Son Dakika
Güncel

Abdülkadir Molla'nın İdam Edilmesi

Abdülkadir Molla\'nın İdam Edilmesi

İdam edilen Bangladeş Cemaat i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla için Adıyaman'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

14.12.2013 14:17

İdam edilen Bangladeş Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla için Adıyaman'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kentteki bazı sivil toplum kuruluşları öncülüğünde Demokrasi Parkı'da bir araya gelen yaklaşık 150 kişilik grup, ellerinde pankartlar taşıyarak Bangladeş hükümeti aleyhine sloganlar attı.

Grup adına basın açıklaması yapan Mustafa Kirişçi, Abdülkadir Molla'nın akıllara ziyan bir şekilde yargılanarak idam edilmesini kınadıklarını ve lanetlediklerini söyledi.

Bangladeş halkını kardeşleri gibi gördüklerini ve Bangladeş hükümetinin halkına karşı terör estirdiğini belirten Kirişçi, "Bangladeş'te terör estiren bir hükümet iş başındadır ve bu hükümet Molla'yı şehit etmekle kalmayıp bu zülmü kınamak için sokaklara çıkan Müslümanların üzerine eteş ederek 15 kişiyi daha şehit etmiştir" dedi.

Mısır'da İhvan'a yapılanların aynısının Bangladeş'te Cemaat-ı İslam'a yapılmak istenildiğini ifade eden Kirişçi, "Unutmayalım ki Mısır'da ve Bangladeş'te gerçekleştirilenler ve yaşananlar sadece burada bulunan Müslamanlara değil, bütün İslam ümmetine yöneltilmiş olan bir tehdittir" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından Abdülkadir Molla için gıyabı cenaze namazı kılındı. Grup, dua edilmesinin ardından dağıldı. - Adıyaman

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Abdülkadir Molla'nın İdam Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement