Abdülkadir Molla'nın İdam Edilmesi - Son Dakika
Güncel

Abdülkadir Molla'nın İdam Edilmesi

İdam edilen Bangladeş Cemaat i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla için Giresun'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

15.12.2013 12:53

GİRESUN (AA)- İdam edilen Bangladeş Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla için Giresun'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Bazı sivil toplum kuruluşları (STK) üyelerinden oluşan kalabalık, Hacı Miktat Camii'nde öğle namazına müteakip gıyabi cenaze namazı kıldı.

Cenaze namazı sonrası STK'lar adına ortak basın açıklamasını okuyan Memur Sen Giresun İl Temsilcisi Mehmet Kartal, Aldülkadir Molla'nın idamının İslam dünyasının Hint alt kıtasını da karıştırmaya dönük sinsi bir planın uzantısı olduğunu belirtti.

Abdülkadir Molla'nın idamıyla, Hz. Hüseyin'le başlayan siyasi cinayet ve idamlara son bir halka eklendiğini aktaran Kartal, "O, inancı için zalimlerden imdat beklememiş, 'Bana kulluk et dediler, ben de asın dedim' diyecek kadar davasına bağlı bir yiğitti. Andulkadir Molla ölümsüzdür. Çünkü şehitler ölmez. Onu idam edenleri ne tarih, ne de vicdanlar affetmeyecek. Mollanın ölüsü bile zalimlerin kabusu olmaya devam edecektir" dedi.

"Bu idam cezası hertürlü hukuksuzluğu bünyesinde barındıran garip, ilkel bir hukuk sisteminin ürünüdür" diyen Kartal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Daha 15 günlük af isteme süresi varken önce asıp sonra yargılamaya devam edecek kadar gözleri kararmış bir oligarşinin kurbanını selamlıyoruz. Abdulkadir Molla, yolumuzu aydınlatan ışıktır. Kardeşlerimizi Allah'a yolcu ederken şehadetinin mübarek olmasını diliyoruz"

Basın açıklamasının ardından grup olaysız dağıldı. - Giresun

Abdülkadir Molla\'nın İdam Edilmesi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Abdülkadir Molla'nın İdam Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement