Aç Kurtlar Hayvanlara Saldırdı - Son Dakika
Güncel

Aç Kurtlar Hayvanlara Saldırdı

Aç Kurtlar Hayvanlara Saldırdı

Kütahya'nın Simav İlçesi'ne bağlı Çulhalar Köyü'nde, aç kurtlar hayvanlara saldırdı.

12.01.2013 13:01

Kütahya'nın Simav İlçesi'ne bağlı Çulhalar Köyü'nde, aç kurtlar hayvanlara saldırdı. Kurtlar, 15 Nisan 2011 tarihinde Şerife Ertürk'ü ormanlık alanda parçalayarak öldürüp Kezban Kurtulmuş'u yaraladıktan sonra bölgede çok sayıda büyük ve küçükbaş hayvanı telef etmişti.

Kurtlar, hava sıcaklığının sıfırın altında 12 dereceye kadar düştüğü ilçeye bağlı Sarıkaya Köyü'nde Mehmet Yağız'a ait sürüyü köye üç kilometre uzaklıktaki Derecik Ören Mevkii'nde kıstırdı. Sürüden ayırdıkları 11 koyunun 6'sını hemen oracıkta parçalayıp yiyen aç kurtlar, 5'ini de alıp ormanlık alanda kaçtı. Sürü sahibi Mehmet Yağız aç kurtların saldırısından saklanarak kurtulabildi. Köye döndükten sonra yakınlarıyla kurtların kaçırdığı beş koyunun peşine düşen Yağız onları bulamadan geri döndü.

Aynı gün bu kez Küplüce Köyü'nde ortaya çıkan aç kurtlar, Raziye Aslan'a ait ağıla saldırdı. Ağıldan kaçırdıkları bir keçiyi yaralayan kurtlara köylülerin çoban köpekleri müdahale etti. Kurtlar keçiyi bırakıp ormanlık alanda izlerini kaybettirdi.

Önceki yıl yaşadıkları kurt dehşetinin şokunu üzerinden atamayan Simavlılar bu yıl da aynı dehşeti yaşamamak için ilgilileri göreve davet etti. Kurt avlamanın yasak olduğunu dile getiren Simavlılar avcılardan da yardım talep ederek bölgede devletin denetiminde sürek avı düzenlenmesini istedi. - Kütahya/ Simav

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aç Kurtlar Hayvanlara Saldırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement