Acılı Aile Çocuğunun Organlarını Bağışladı - Son Dakika
Güncel

Acılı Aile Çocuğunun Organlarını Bağışladı

Acılı Aile Çocuğunun Organlarını Bağışladı

Trafik kazasında hayatını kaybeden Mesut Çevik'in ailesi çocuklarını başka bedenlerde yaşatabilmek için organlarını bağışladılar.

16.08.2014 17:47  Güncelleme: 09:58

08 Ağustos tarihinde araç dışı trafik kazası sonucu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine müracaat eden ve bilinci kapalı olan Mesut Çevik isimli hasta yapılan ilk tetkik müdahalenin ardından dâhiliye yoğun bakım ünitesinde yatırılarak tedaviye alındı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen önceki gün Mesut Çevik'in beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi ile yapılan görüşmeler sonucunda ailenin isteği doğrultusunda beyin ölümü gerçekleşen hastanın organları bağışlandı. Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Organ ve Doku Nakil Biriminden gelen ekip hastanın karaciğerler ve böbrekleri yaklaşık 4 saat süren başarılı bir operasyon ile ihtiyaç sahiplerine nakil edilmek üzere alındı. Hastanenin başhekim yardımcısı Burak Ethemoğlu, yaptığı açıklamada, Çevik'ten alınan 2 böbreğin Diyarbakır'a, kalp, karaciğer ve korneanın ise Malatya'ya gönderildiğini söyledi. Çevik'in dayısı Ali Çevik de kendisine geçen yıl böbrek nakli yapıldığını belirtti.

Yeğenini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını vurgulayan Çevik, "Organ bağışıyla insanlık görevini yerine getirdiğimize inanıyoruz" dedi. Ailesi tarafında hastane morgundan alınan çocuğun cenazesi, Yeni Aile Mezarlığı'nda toprağa verildi.
(Kaynak:Gazeteİpekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Acılı Aile Çocuğunun Organlarını Bağışladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement