Adana'da Nevruz Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Adana'da Nevruz Kutlaması

Adana\'da Nevruz Kutlaması

BDP Adana Milletvekili Murat Bozlak, hükümeti barış sürecini tekrar başlatması nedeniyle kutlayarak, "Bu ülkede savaşla zafer elde edilmez."

17.03.2013 15:08

BDP Adana Milletvekili Murat Bozlak, hükümeti barış sürecini tekrar başlatması nedeniyle kutlayarak, "Bu ülkede savaşla zafer elde edilmez. Zafer barış sağlanırsa elde edilir" dedi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Adana İl Teşkilatı tarafından merkez Seyhan ilçesi Dağlıoğlu Mahallesi Karasu Kavşağı'nda Nevruz mitingi düzenlendi. Katılımın yoğun olduğu mitingde ilk olarak BDP Adana İl Başkanı Uğur Bayrak, 2013 Nevruz'unun ayrı bir önem taşıdığını kaydederek, "Bu yıl kutladığımız Nevruz çok çok daha anlamlı, çok çok daha önemli. Çünkü 2 ayı aşkındır başlayan bir barış ve diyalog süreci var. Bu süreçte sayın Abdullah Öcalan'ın şahsında başladı. Bu topraklara, bu orta doğuya barış gelecekse sayın Abdullah Öcal'ın şahsında gelir. Biz 2013 Nevruz'una girerken tek bir şey diyoruz; Kürt'lere statü, Abdullah Öcalan'a özgürlük" ifadelerini kullandı.

BDP Adana Milletvekili Murat Bozlak ise kesilen görüşmelerin ve barış sürecinin yeniden başladığını hatırlatarak, "Hükümeti bu tutumundan dolayı kutluyorum. Bu ülkede savaşla zafer elde edilmez. Zafer barış sağlanırsa elde edilir. İmralı'yı Kürt halkı ve BDP barışın adresi olarak gösterdi, hükümet de o adrese sonunda gitti. Şimdi bütün Türkiye'de barış havası yaşanıyorsa, bugün burada barışın sesi yükseliyorsa bilin ki verilen adresin doğruluğundandır. 21 Mart'ta da barışa giden yön haritası Diyarbakır nevruzunda halka, Türkiye ve dünya kamuoyuna duyurulacaktır. O zor koşullarda barış için, özgürlük için mücadele eden sayın Öcalan'ın Nevruz'u kutlu olsun" diye konuştu.

BDP'li Bozlak gençlere de seslenerek, "Sevgili geçler, dönemin sloganlarını kullanacağız, kullanacağınız sloganlar; özgürlük, kardeşlik, demokrasi sloganları olacak. Kimsenin bu saatten sonra yüzünü puşi ile bağlamasına gerek yok. Bundan sonra hepimiz demokratik siyaset alanında omuz omuza, barış için, özgürlük için birlikte yürüyeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından beyaz güvercinler bırakıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Adana'da Nevruz Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement