Adınız Ambulanslarda Yaşasın - Son Dakika
Güncel

Adınız Ambulanslarda Yaşasın

Adınız Ambulanslarda Yaşasın

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü, il genelinde ihtiyaç bulunan 4 ambulansı temin etmek için "İsminizin ambulanslarda yaşamasını ister misiniz-" adlı bağış kampanyası başlattı.

15.07.2012 13:54

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü, il genelinde ihtiyaç bulunan 4 ambulansı temin etmek için "İsminizin ambulanslarda yaşamasını ister misiniz-" adlı bağış kampanyası başlattı.

Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Turgut Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, acil sağlık hizmetlerinin, acilen ortaya çıkan sağlık sorunlarına, çok hızlı müdahale eden, çağdaş yöntemleri uygulayan, tam donanımlı araçlara ve yetkin bir ekibe sahip olan sistemin adı olduğun belirtti.

Kazalardan sonra meydana gelen ölümlerin, yüzde 10'un ilk 5 dakikada, yüzde 50'sinin ise ilk 30 dakikada gerçekleşmekte olduğunu vurgulayan Çalışkan,

"Süratli ve bilinçli ilk yardım ile yüzde 15-18'i, acil yardımla ise yüzde 20-25'i önlenmektedir' dedi.

Çalışkan, acil sağlık hizmetlerinin hızlı ve eksiksiz bir şekilde sürdürülebilmesi için kullanılan ekipman ve tam donanımlı ambulansların öneminin çok büyük olduğunu belirtti.

Edirne'de İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı olarak hizmet veren İl merkezinde 5, Uzunköprü ve Keşan'da 2'şer adet olmak üzere toplamda 15 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonuyla birlikte 26 tam teşekküllü Acil Yardım Ambulansı ile hizmet vermekte olduğunu anlatan Çalışkan, şunları kaydetti:

"Ancak il bazında yedeğiyle birlikte en az 2 adet tam teşekküllü Acil Yardım Ambulansı gerektiğinden daha sonraki hizmetlerimizin daha verimli olması için en az 4 adet Acil Yardım Ambulansına ihtiyacımız vardır. Bu nedenle Sağlık Müdürlüğümüzde ilimizdeki vakıfların, hayırseverlerin ve kuruluşların Acil Yardım Ambulansı bağışlarını beklemektedir.

Bu kapsamda kamu kurum ve kuruluşlarına hibe edilen ambulans ve hasta nakil araçlarının arka kapı şerit alt bölümüne 20x50 cm ebatlarını geçmemek kaydıyla bağışta bulunan kişi, kuruluş veya önerecekleri kişi ve kuruluşlarla ilgili yazı ve ibare yer alabilecektir.

Ambulansın her gittiği vakada o hayırsever vatandaşın ismini sağlık hizmetlerine yaptığı katkıyı hizmet alanlar görecek bu güzel hizmeti takdir edecekler. Hayırsever vatandaşlarımızın bu bağlamda katkılarını önemsiyor isimlerini acil sağlık hizmetlerinde yaşatmayı diliyoruz."

Muhabir: Rahmi Cinokur

Yayıncı: J.Jale Müminoğlu - EDİRNE

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adınız Ambulanslarda Yaşasın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement