Afganistan'da Patlama - Son Dakika
Son Dakika Logo

Afganistan'da Patlama

Afganistan\'da Patlama
18.10.2013 19:43

Kabil'in yabancıların yaşadığı Green Village bölgesi girişinde, bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda, biri kadın 2 Afgan hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.

Afganistan'da, başkent Kabil'in yabancıların yaşadığı Green Village bölgesi girişinde, bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda biri kadın 2 Afgan hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.

Olay sonrası bölge kordon altına alınırken infilak eden bomba yüklü araç itfaiye ekiplerinde söndürüldü. Afgan asker ve polisi Kabil Havaalanı'na yakın olan bölgeyi güvenlik kordonu altına aldı ve ana yollar trafiğe kapatıldı. Bölgeye çok sayıda Afgan özel kuvvetlerine mensup komando sevk edildi.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Sıddık Sıddiki, saldırıya ilişkin, "Bomba yüklü bir araçla Green Village'ın hemen yakınında saldırı düzenlendi. Olayda iki Afgan hayatını kaybetti. Ayrıca Green Village'den dışarı çıkan bir konvoy da saldırıdan etkilendi ve bu konvoydaki 4 kişi de yaralandı. Şimdilik ilk sonuçlar bu şekilde" açıklamasını yaptı.

Uluslararası Güvenlik Destek Gücü'nden (ISAF) yapılan açıklamada, patlamanın intihar saldırısı olduğu, ISAF'an herhangi bir kayıp olmadığı bildirildi.

Kabil Emniyet Müdürü General Muhammed Zahir de saldırının amacının yüzlerce yabancının yaşadığı Green Village'a girmek olduğunu belirtti.

Taliban Sözcüsü Zebihullah Mücahid, yaptığı açıklamada olayın sorumluluğunu üstlendiklerini ve saldırıların devamının geleceğini bildirdi. Taliban Sözcüsü, "Mücahitlerimiz Amerikalıların kullandığını Green Village bölgesindeki konvoyu hedef almıştır" ifadesini kullandı.

Green Village genellikle sivil yabancı ülke vatandaşlarının yoğun olarak yaşadığı bir bölge. Özel güvenlik güçlerince sıkı bir şekilde korunan Green Village daha önce de benzer saldırıların hedefi olmuştu. - Kabil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afganistan'da Patlama - Son Dakika


Advertisement