Afganistan'dan, Iuc Başkanı Azizoğlu'na Onursal Teklif - Son Dakika
Güncel

Afganistan'dan, Iuc Başkanı Azizoğlu'na Onursal Teklif

Afganistan\'dan, Iuc Başkanı Azizoğlu\'na Onursal Teklif

Afganistan Etnik Gruplar ve Aşiretler Bakanı Wahidullah Sabawoon, Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu'nu makamında ziyaret etti.

10.05.2013 13:10

Afganistan Etnik Gruplar ve Aşiretler Bakanı Wahidullah Sabawoon, Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu'nu makamında ziyaret etti. Sabawoon, Azizoğlu'na Kabil'de kurulacak İslam Üniversitesi Kurucu Başkanlığı'nı teklif etti.

Afganistan Etnik Gruplar ve Aşiretler Bakanı (eski Milli Savunma Bakanı ve Maliye Bakanı) Wahidullah Sabawoon ile Afganistan kökenli, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr.Haşim Erdem, Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu'nu makamında ziyaret etti. Afgan Bakan IUC Başkanı Sabawoon, yaptığı açıklamada, "Tüm İslam dünyasında önemli takdir gören akademik çalışmalarınızı bende takip ediyor Afganistan üniversitelerine verdiğiniz destekten dolayı da şükranlarımı sunuyorum" dedi. Azizoğlu'na Kabil'de kurulacak İslam Üniversitesi Kurucu Başkanlığı'nı teklif eden Sabawoon, beş kişilik kurucu heyetinde önemli bir Müslüman bilim adamı, eski devlet başkanı ile Japonya'dan Müslüman bir işadamı ve Nobel barış ödülü sahibi bir yazarda bulunduğunu söyledi. Sabawoon, IUC başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu'nu üniversitede kurucu başkan olarak görmekten büyük onur ve mutluluk duyacağını ifade etti.

Azizoğlu, kendisine yapılan bu tekliften onur duyduğunu İslam dünyasına ve Afganistan'a büyük katkılar sunacak tüm dünyada alanlarında başarılı, söz sahibi ilim ve bilim adamları yetiştirecek bir kuruma, kurucu başkan olarak katkı sağlamaktan mutlu olacağını ve sayın Bakana tekliflerini düşüneceğini söyledi.

Yaklaşık iki saatlik görüşmenin ardından Bakan Wahidullah IUC Başkanı Azizoğlu'nu, Afganistan yüksek öğretiminin uluslararasılaşması üzerine bir konferans vermesi için yakın bir tarihte Afganistan'a davet etti. Başkan Azizoğlu, Afganistan hükümeti ve yüksek öğretim bakanın da katılacağı, Afganistan üniversiteleri rektörleri ve akademisyen bilim adamları ile seçkin bir davetli heyete, konferans vermeyi memnuniyetle kabul ettiğini kaydetti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Afganistan'dan, Iuc Başkanı Azizoğlu'na Onursal Teklif - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement