Afyonkarahisar'da AK Parti 3, MHP ve CHP 1 Milletvekilliği Aldı - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar'da AK Parti 3, MHP ve CHP 1 Milletvekilliği Aldı

Afyonkarahisar\'da AK Parti 3, MHP ve CHP 1 Milletvekilliği Aldı

Afyonkarahisar'da 5 milletvekilliğinin dağılımı 2011 seçimlerinde olduğu gibi Ak Parti 3, MHP 1 ve CHP 1 olarak gerçekleşti.

07.06.2015 22:03

Afyonkarahisar'da 5 milletvekilliğinin dağılımı 2011 seçimlerinde olduğu gibi Ak Parti 3, MHP 1 ve CHP 1 olarak gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Ali Özkaya da Afyonkarahisar Milletvekili olarak meclise girdi.

Seçim sonuçlarına göre Afyonkarahisar'da Ak Parti adayları Halil Ürün, Ali Özkaya ve Remziye Sıvacı ile MHP adayı Mehmet Parsak ve CHP adayı Burcu Kayıkçı milletvekili seçildi. Geçen dönem de mecliste görev yapan Ürün, ikinci kez seçilmiş oldu.

Ak Partili Halil Ürün, 47 yaşında ve İscehisar İlçesi doğumlu. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Afyonkarahisar Barosu'na kayıtlı avukat. Partide ilçe ve il yönetimlerinde yer aldı. 1994 ve 1999 seçimlerinde belediye başkanı adayı, 2002 yılında milletvekili adayı adayı, 2009 yılında belediye başkan aday adayı oldu. İngilizce ve Arapça biliyor. Evli ve bir çocuk babası.

Avukat Ali Özkaya, 45 yaşında ve Dinar İlçesi doğumlu. 1992 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 1993 yılında Ankara'da stajını tamamlayıp avukatlığa başladı. İki kez milletvekili adayı oldu, seçilemedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatlığını yapıyor. Evli ve üç çocuk babası. Fransızca ve Arapça biliyor.

Ak Parti Milletvekili seçilen 47 yaşındaki Remziye Sıvacı, Afyonkarahisar'da doğdu. 1991 yılında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde 1999'da yardımcı doçent, 2006 yılında doçent oldu. 2012 yılında anesteziyoloji ve reanimasyon dalında profesör ünvanını aldı. Evli ve bir çocuk annesi.

MHP'den seçilen 36 yaşındaki Mehmet Parsak, Afyonkarahisar doğumlu. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Ankara Barosu'na kayıtlı olarak avukatlık yaptı. Devlet Bahçeli'nin öncülüğünde kurulan Türk Akademisi Siyasi Sosyal ve Stratejik Araştırmalar Vakfı (TASAV) Kurucu Başkan Vekilliği görevini sürdürüyor. Partinin MYK'da görev yaptı. İngilizce biliyor. Evli ve iki çocuk babası.

CHP'den seçilen 35 yaşındaki Burcu Kayıkçı, Afyonkarahisar doğumlu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Afyonkarahisar Barosu'na kayıtlı serbest avukat. Afyonkarahisar Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu'nda görev aldı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Afyonkarahisar İl Yönetim Kurulu üyesi. Bir çocuk annesi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar'da AK Parti 3, MHP ve CHP 1 Milletvekilliği Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement