Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa

Afyonkarahisar\'dan Kısa Kısa

Dinar Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından 10 ilden 40 öğrencinin katılımıyla ve işaret dili kullanılarak hazırlanan video, işitme engelli vatandaşlar için farkındalık oluşturdu.

28.03.2017 10:56

Dinar Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından 10 ilden 40 öğrencinin katılımıyla ve işaret dili kullanılarak hazırlanan video, işitme engelli vatandaşlar için farkındalık oluşturdu.

Bu illerde okuyan lise öğrencileri işaret diliyle İstiklal Marşı'nı okudu. Dinar'a gönderilen görüntülerin montajı yapılarak büyük sürpriz hazırlandı. Böylece İstiklal Marşı'nın on kıtası da 40 farklı öğrenci tarafından işaret diliyle okundu.

Hazırlanan video ile ilgili olarak Dinar Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İhsan Bal, yaptığı açıklamada, Dinar Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından işitme engelli vatandaşlar için farkındalık oluşturmak adına İstiklal Marşı'nın on kıtasını Adana'dan, Bursa'ya, Bursa'dan Çanakkale'ye, Çanakkale'den Aydın'a, Aydın'dan Isparta'ya, Isparta'dan Afyonkarahisar'a, on kıtayı farklı illere dağıttıklarını söyledi.

Montajda her bir kıtayı farklı bir öğrencinin okuduğunu belirten Bal, "Videolarını bize gönderdi. Biz de bu videolarda gerekli birleştirmeleri yaparak bu sunuyu hazırladık. Amacımız işitme engelliler için farkındalık oluşturmak." dedi.

Minik eller fidan dikti

Sandıklı ilçesinde Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu anasınıfı öğrencileri fidan dikme etkinliğinde bir araya geldi.

Okuldan 48 öğrencinin katıldığı etkinlikte, Karadirek Köyü Şehitlik Ormanına Sandıklı Orman İşletme Şefliği personeli nezaretinde yaklaşık 60 ağaç diken öğrenciler, Orman İşletme yetkililerinden de ağaç dikimi konusunda bilgi aldı.

İlk defa ağaç dikmenin mutluluğunu yaşayan öğrencilere öğretmenlerinin yanı sıra velileri de eşlik etti.

Öğrencilerin bu tür etkinliklerde yer almasının önemli olduğunu belirten anasınıfı öğretmeni Serap İşcen, "Öğrencilerimiz ilk defa ağaç dikti. Artık onların da bir ağacı var. Biliyorum ki ilk olan hiçbir şey unutulmaz. Öğrencilerimize ağaç dikme bilincinin yanı sıra ağaç dikme tekniklerini anlatan Orman İşletme Şefliği yetkililerine de teşekkür ederiz." dedi.

İscehisar HEM'de 13 kurs açılacak

İscehisar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, 2017'de 13 kurs açacağını bildirildi.

İscehisar HEM bünyesinde 2017 yılında etkili iletişim ve diksiyon, çocuk gelişimi eğitimi, birinci ve ikinci kademe okuma yazma, İngilizce yabancı dil, üniversiteye hazırlık, satranç, hijyen eğitimi, kalorifer ateşçiliği, mozaik, hasta ve yaşlılara bakım refakatçi, ebru, bilgisayar işletmenliği, bilgisayar grafik ve animasyon, takı tasarım ve keçe kurslarının açılacağı belirtildi.

Kursa katılmak isteyenlerin İscehisar Halk Eğitim Akşam Sanat Okulu Müdürlüğüne başvurmaları gerektiği kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement