Afyonkarahisar'ın Kurtuluşunun 90. Yılı Mesajı - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar'ın Kurtuluşunun 90. Yılı Mesajı

Afyonkarahisar\'ın Kurtuluşunun 90. Yılı Mesajı

MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 90.yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

26.08.2012 13:56

MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Türkiye'nin adını bütün dünyaya altın harflerle yazdıran İstiklal Savaşı'nın geçtiği Afyonkarahisar'ın coğrafi konumu itibariyle her dönem insanların ele geçirmek istediği bir yer olduğuna dikkat çeken Yılmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Türk İstiklal Harbinin dönüm noktası olan Başkomutanlık Meydan Savaşı, Afyonkarahnisar'da cereyan etti. 27 Ağustos 1922'de, Afyonkarahisar yeniden hakiki sahipleri olan Türklerin eline geçti. Allah yolunda dinlerini, vatanlarını, canlarını ve namuslarını korumak için savaşan kahraman askerlerimiz, 26 Ağustos 1922 sabahı saat 04.30'da Gazi Mustafa Kemal'in emriyle başlayan Büyük Taarruz'un ilk günü Kalecik, Belentepe ve Tınaztepe, Türk ordusunun eline geçmiş, ertesi günü 27 Ağustos'ta Afyonkarahisar düşman işgalinden kurtarılmıştır. Ama ne yazık ki her geçen gün kurtuluş mücadelemizin ruhundan uzaklaşmaktayız. Belki de içinde bulunduğumuz zor şartlardan çıkış yolu bulmanın koşulu o günleri hatırlamakta ve dersimizi yeniden almaktadır. Ulusal bayram ve zafer haftaları bunun için iyi bir fırsattır."

Yılmaz, mesajında, bu duygu ve düşüncelerle aziz vatan topraklarımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümünde, ülkemizin bağımsızlığını sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm gazi ve şehitleri saygı ve rahmetle andığını belirtti. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar'ın Kurtuluşunun 90. Yılı Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement