Ağrılılar İstanbul'da Buluştu - Son Dakika
Güncel

Ağrılılar İstanbul'da Buluştu

Ağrılılar İstanbul\'da Buluştu

Ağrı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü münasebetiyle İstanbul'da düzenlenen gecede Ağrılılar bir araya geldi.

01.05.2012 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güneşli Holiday Inn Otel'de İstanbul Ağrı İli ve İlçeleri Derneği tarafından düzenlenen geceye Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, Bilecek Valisi Halil İbrahim Akpınar, AK Parti Ağrı Milletvekilleri Mehmet Kerim Yıldız, Ekrem Çelebi, Fatma Salman Kotan, MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, İl Genel Meclis Başkanı Kenan Alkan, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Belediye Başkanları, ATSO Başkanı Mehmet Erat, Ağrı İli Dernek Başkanları, STK Temsilcileri, Kurum Müdürleri ile çok sayıda Ağrılı vatandaşlar katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan İstanbul Ağrı İli ve İlçeleri Derneği Başkanı Nihat Adan, geceye katılanlara teşekkür etti.

Daha sonra söz alan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Danıştay'ın 19 Mayıs Genelgesi ile ilgili verdiği yürütme durdurma kararına değinerek, ''Bunu ısrarla söylüyorum, Türkiye olarak biz eğitimin niteliğini geliştirmek zorundayız. Bundan sonra Türkiye'de bütün bayramları modern dünyanın anlayışına göre ve yeni bir paradigmayla, yeni bir yaklaşım tarzıyla kutlamaya ihtiyaç var. Bu sebeple biz çok kapsamlı bir yönetmelik çıkarıyoruz'' dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise, "Ağrı'nın bizim gönlümüzde özel bir yeri var. 2010 yılında Ağrı'ya bir ziyaretim olmuştu. O zaman Ağrı'daki kardeşlerimizi görmekten, onlarla beraber olmaktan büyük mutluluk duymuştum. Ağrı bizim maddi ve manevi zirvemizin şehri. Ağrı dağı ile gelecek ufkumuzu belirleyen yüce ideallerimizi görüyoruz. Ağrı dağında o topraklara sinmiş köprü kültürü ile rehberlik ediyor bizlere. Hem Türkiye'nin hem de Doğu Anadolu'nun yükselen bir yıldızı olacak. Sayın Valimizle, bu yaz sizlerin de katılımı ile Ağrı Dağı'nın zirvesine birlikte çıkmayı düşünüyoruz. Böyle bir faaliyeti birlikte yapmak nasip olur inşallah. Sizlerle birlikte olmaktan büyük onur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Her zaman da Ağrı'lılar ile ilgili projelerimiz olacak. Ağrı'yı ülkemizin de bütün bu Coğrafyanın da yükselen yeri ve güçlü bir şehri haline getirmeye kararlıyız. Buradan tüm Ağrılılara selam ederim" dedi.

Gecede sekiz derslik üzeri okul yaptıran iş adamlarına Ağrı Valiliği tarafından hazırlanan tablolar Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından verildi.

Gece yapılan konuşmaların ardından Ağrılı sanatçıların sahne almasıyla devam etti. Salonu dolduran Ağrılılar Türkçe ve Kürtçe söylenen türküler eşliğinde halay çekti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ağrılılar İstanbul'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement