Ailesini Görmeden 1 Gün Önce Şehit Olmuş - Son Dakika
Güncel

Ailesini Görmeden 1 Gün Önce Şehit Olmuş

Ailesini Görmeden 1 Gün Önce Şehit Olmuş

Oğlunu, 1994'de Şırnak'ın Silopi ilçesinde çıkan çatışmada şehit veren Sevil Kütük, "Askerliğinin bitmesine az kalmıştı."

18.03.2013 18:04

Oğlunu, 1994'de Şırnak'ın Silopi ilçesinde çıkan çatışmada şehit veren Sevil Kütük, "Askerliğinin bitmesine az kalmıştı. Tansu Çiller askerliği uzatınca, bizi görüp geri gidecekti. 1 gün önce gelecekti ama haberi geldi" dedi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98.yıl dönümü dolayısıyla Asri Mezarlığı içerisindeki Şehitlik Anıtı'nda düzenlenen törende, şehit yakınları gözyaşlarını tutamadı. Törene 2004 yılında Tunceli'de çıkan çatışmada şehit olan oğlu Mustafa Göksal'ın çerçevelettirdiği resmi ile katılan Zeynep Göksal, duygu dolu anlar yaşadı. Göksal, barış müzakerelerinin iyi gitmesini umduğunu ifade ederek, "İnşallah sonuca varılır, tepki vermiyoruz. Başka anneler ağlamasın" dedi. Şehit Göksal'ın askeri üniforma giyen 5 yaşındaki yeğeni Zeynep Sude de şehit yakınlarının ilgi odağı oldu.

Oğlu Astsubay Çavuş Mustafa Pelen'i, 1999 yılında Tunceli'nin Hozat ilçesinde çıkan çatışmada şehit veren Latife Pelen de düzenlenen tören öncesinde oğlunun mezarına gidip dua etti. Acısının geçen yıllara rağmen dinmediğini söyleyen Pelen, "Bizim acımız hep taze. Yeter, yeter artık bundan sonrakiler gitmesin" diye konuştu.

Malatya 7. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda görevliyken, 2003 yılında eğitim uçuşu sırasında Fantom tipi iki savaş uçağının çarpışması sonucu şehit olan Üsteğmen Fatih Ongun'un annesi Melahat Ongun da tören öncesinde oğlunun mezarına gidip dua etti. Ongun, kızı ve torunuyla birlikte şehidi ziyarete geldiklerini belirterek, "İçimiz yanıyor" şeklinde konuştu.

1994'de Şırnak'ın Silopi ilçesinde şehit olan Danyal Kütük'ün annesi Sevil Kütük ise oğlunun teskeresin kıza zaman kala şehit düştüğünü ifade ederek, "Bitirdi geliyordu, az bir günü kalmıştı. Tansu Çiller'in başbakanlığı döneminde askerlik yapıyordu. O zaman Tansu Çiller askerliği uzatınca tekrar bizi görüp geri gidecekti. Yani 1 gün önce gelecekti ama maalesef haberi geldi. Yanıyoruz, kavruluyoruz ama ne yapacağız. Allah devletimize zeval

vermesin" şeklinde konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ailesini Görmeden 1 Gün Önce Şehit Olmuş - Son Dakika


Advertisement