AK Parti 3. Engelliler Spor Şöleni - Son Dakika
Güncel

AK Parti 3. Engelliler Spor Şöleni

AK Parti 3. Engelliler Spor Şöleni

AK Parti Ankara İl Başkanlığı tarafından bu yıl 3.'sü düzenlenen Engelliler Spor Şöleni, Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

11.05.2013 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Ankara İl Başkanlığı tarafından bu yıl 3.'sü düzenlenen Engelliler Spor Şöleni, Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

AK Parti Ankara İl Başkanlığı tarafından Dünya Engelliler Haftası kapsamında organize edilen "3. Engelliler Spor Şöleni" Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'nda yapıldı. Etkinliğe AK Parti İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu milli halterci Halil Mutlu, eski milli futbolcu Erkan Özbey, Ankara İl Engelliler Komisyonu Başkanı Hasan Özpalas ile çok sayıda engelli ve aileleri katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu, "Parti olarak, toplumun tüm kesimlerinin olduğu gibi engelli kardeşlerimizin de umudu olduk, olmaya devam edeceğiz" dedi. AK Parti'nin devleti halka hizmet etme aracı olarak gördüğünü belirten Aksu, "Bir sınıf ve kesimin değil bütün vatandaşlarımızın refahı ve mutluluğunu sağlayacak sosyal politikalar yürütmek bizim asli görevimizdir. Hiç kimseye bedensel ve zihinsel engelleri nedeniyle ayrımcılık yapılmasına asla izin vermiyoruz" diye konuştu. Aksu, alınan tedbirler ve AK Parti iktidarı döneminde çıkarılan yasalarla engellilere yönelik eğitim imkanlarının arttırıldığını, iş bulma kredilerinin sağladığını, vergi muafiyetleri getirmek suretiyle istihdam sayısının yükseldiğini ifade etti.

Sporun bütün dallarında binlerce engelli vatandaşı desteklediklerini söyleyen Aksu, "400 bine yakın engelli kardeşimiz, evde bakım ücreti alarak bugün daha rahat bir yaşam standardını yakalamıştır. Türkiye 2002 yılından sonra her alanda olduğu engelli kardeşlerimizin sorunlarını çözme konusunda da çağ atlamıştır" dedi. AK Parti'nin engellilere olan bakış açısını değiştirdiğini, "engellileri eve hapseden anlayış ve zihniyeti kırdığına" dikkat çeken Aksu, "Kafalarda engelleri bir bir kaldırarak, engelli kardeşlerimize kamuda ve özel sektörde kapalı olan kapıları sonuna kadar açtık" diye konuştu.

AK PARTİ İL BAŞKANI ALPARSLAN: "ENGELLERİ KALDIRMA YÖNÜNDE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ"

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, günümüzde Türkiye'de yaklaşık 10 milyon engelli vatandaşın yaşadığını belirtti. Alparslan, "Hepimiz bir şekilde engelli kardeşlerimizle biriz, beraberiz, hayatı onlarla beraber yaşıyoruz. Engelli kardeşlerimizin önündeki engelleri kaldırmakla yükümlüyüz. Asıl engel, gözde, kulakta, ayakta, beyinde değil, hayata tutunmaya çalışan kardeşlerimize engeller koyanda. Asıl engel gönüllerde, ruhlarda, milletin iradesine, egemenliğine konulmaya çalışılan engellerdir. Biz bu engelleri kaldırma yönünde yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

Alparslan, "Bizler hükümet olarak engelli kardeşlerimize pek çok alanda yeni imkanlar ve fırsatlar sunduk. Bunları hiçbir zaman bir lütuf, bir ayrıcalık ve bir imkan olarak görmedik. Bir hakkın teslimi olarak gördük" dedi.

HALİL MUTLU, BEDENSEL ENGELLİ MİLLİ SPORCULARLA MASA TENİSİ OYNADI

Protokol konuşmalarının ardından engelli öğrencilerden oluşan Ankara Saygı Özel Eğitim Okulu Mehter Takımı bir gösteri sundu. Daha sonra sahneye Ankara Gören Eller Görme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencileri çıktı. Görme engelli öğrencilerin halk oyunları gösterisi izleyicilerden yoğun ilgi gördü.

Olimpiyat şampiyonu Halil Mutlu, bedensel engelli milli sporcularla masa tenisi oynadı. Ardından görme engelli sporcular, judo gösterisi yaptı. Alparslan, Aksu ve Mutlu şölene katılan engelli öğrencilere katılım belgelerini verdi.

ENGELLİ KIZIN ŞİİRİ SALONDAKİLERİ DUYGULANDIRDI

19 yaşındaki engelli Büşra Aydar'ın okuduğu "Anne" şiiri salonda bulunanları duygulandırdı. Bedensel engelli Aydar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tavsiyesiyle hastanede tedavi gördüğünü ve hayatında ilk kez adım attığını belirtti. Başbakan Erdoğan'a verdiği sözü tutacağını ve karşısına 'dimdik' çıkacağını kaydetti.

Daha sonra down sendromlulardan oluşan vokal grubunun "Ankara'nın Bağları" türküsü eşliğinde salonda bulunan engelliler Ankara havası oynadı. Etkinliğin sonunda engelli ailelerine 50 tekerlekli sandalye hediye edildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel AK Parti 3. Engelliler Spor Şöleni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement