AK Parti'den TT Arena'da Dev Kongre - Son Dakika
Güncel

AK Parti'den TT Arena'da Dev Kongre

AK Parti\'den TT Arena\'da Dev Kongre

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan katıldığı TT Arena'daki Ak Parti İstanbul İl Kongresi'nde konuştu.

27.05.2012 16:23  Güncelleme: 21:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TT Arena'da düzenlenen AK Parti 4. Olağan İstanbul İl Kongresi'ne katıldı. Erdoğan, konuşmasına Necip Fazıl Kısakürek'in "Canım İstanbul" şiirini okuyarak başladı.

Ardından "Bıkmadan usanmadan aynı coşkuyla bir kez daha tekrarlıyorum" diyerek Necip Fazıl'ın İstanbul şiirini okudu.

Erdoğan şöyle devam etti:

İşte biz bu şehri böyle seviyoruz.  Biz bu şehrin kulelerini, ezanlarını,minarelerini, sokaklarını, kedilerini, kuşlarını, her sokağını seviyoruz, bu şehrin Türkçesini, tüm dillerini, tüm renklerini seviyoruz, türbelerini, o mezarlar üzerinde yükselen selvilerini, o kabirlerde yatan sahabelerini, erenlerini seviyoruz. Bu şehrin Fatih Sultan Mehmet'inden, Yavuz Sultan Selim'inden, Kanuni'sinden, hem geçmişinden hem bugününden hem geleceğinden gurur duyuyoruz.Biz bu şehre aşığız, bu şehrin insanlarına aşığız. Türkiye'nin özü, özeti olan İstanbul'a sevdalıyız. Şehirlerin annesinden dünyanın tüm başkentlerini selamlıyorum.

"NAZAR DEĞMESİN"

Siyasete burada, bu şehre hizmet gayesiyle başladım. Biz makam, rütbe için değil dava için saf tutmuş bir kitleyiz. Bize bu manzarayı lutfeden Rabbimize hamdediyorum. Birkaç kişi çıktığımız yolda stadyumda il kongresi yapar hale geldik. Bunu kıskananlar olacaktır. Salon dolduramayan, kongrelerinde sandalyeler havada uçanlar bizi kıskanacaktır. Biz bir olduk birlik olduk birlikte Türkiye olduk. Rabbim nazardan saklasın.

İstanbul'dan yola nasıl çıktığımızı unutmadık, inşallah unutmayacağız. Üzerimizdeki emaneti unutmayacağız. Dünyanın neresinde olursa olsun biz gurebayı bulacak, üstümüze düşeni yapacağız. Hizmete devam edeeceğiz, nefsimizi köreltmeye de. Hakkı söylemeye, hukuku savunmaya devam edeceğiz.

9,5 yılda Türkiye'ye tarihi sevinçler yaşattık, Türkiye'yi 3,5 kat büyüttük, bölgesel bir güç haline getirdik. Bunları İstanbul'dan aldığımız ilham ve tecrübeyle yaptık.

"21. YÜZYIL, TÜRKİYE YÜZYILI OLACAK"

Şu an içinde bulunduğumuz kompleks bile temelini atıp açılışını gerçekleştirdiğimiz, Türkiye'nin en büyük stadyumu. Bu, partimizin, hareketimizin, küçük beyinlilere karşı neler gerçekleştirdiğimizin ispatı! Siz arkamızda oldukça daha fazlalarını yapacağız. İstanbul bizimle oldukça biz 21. yüzyılı Türkiye Yüzyılı yapacağız.

"AK Parti İl Başkanlığı bugüne kadar durmadı. Öyle bir haykırmanızı istiyorum ki tüm Türkiye sizleri duysun" diyerek stadı coşturan Erdoğan, daha sonra da "İstanbul, yanımızda mısın, İstanbul arkamızda mısın? İstanbul yine bir miyiz? Beraber miyiz? Birlikte miyiz?" diye sordu. Aldığı "Evet" cevabından sonra da "İşte bu! Allah'a hamdolsun" diyerek şöyle konuştu:

O zaman bir de durmayacağız, duraklamayacağız. İlk günkü gibi durmak yok, yola devam diyeceğiz. Bugün kongremizi iki önemli kabrin yanında ve iki önemli tarih diliminde gerçekleştiriyoruz. Bunlar merhum Fatih Sultan Mehmet ve Adnan Menderes'in türbeleri. Aslınd iki tane daha var. Biri Yavuz Sultan Selim Han'ın, diğeri de Kanuni'nin türbesi.

Tarihler de önemli. Bugün cumhuriyet tarihimizin en karanlık gününün yıldönmündeyiz. 52 yıl önce bugün, milletin oylarıyla işbaşına gelip milletin hizmetkarı ve sevgilisi olmuş, Adnan Menderes hükümetini devirdiler ve arkadaşlarını idam ettiler. Kendisini rahmetle yad ediyorum. Yine bugün bir çağ açıp bir çağ kapatan 29 Mayıs İstanbul'un fethini kutluyoruz. Fatih Sultan Mehmet'i, askerlerini, Akşemsettin'i, Molla Gürani'yi, Ulubatlı Hasan'ı rahmetle anıyorum.

Yahya Kemal'den dizeler okuyan Erdoğan, gençlere "Şunu unutmayın, sizler Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştasınız. O yaşta Bizans'ı alıp İstanbul yaptı. Bizim devraldığımız miras budur. Şu anda Devlet-i Aliyye-i Osmani'nin toprakları üstündeyiz" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

"Sultan Fatih, Ayasofya'ya giriyor. Patrik ve halk yerlere atılıp ağlaşmaya başlıyor. Fatih, Patrik'e şunları söylüyor: Ayağa kalk, sana arakdaşlarına ve bütün halka söylüyorum. Bugünden sonra ne hayatınız ne hürriyetiniz hususunda benim gazabımdan korkmayın. Sonra kumandana dönüp halka fenalık yapılmamasını emrediyor. Böyle bir hoşgörünün sultanı. Burası bu hoşgörünün şehri. Biz tıpkı Fatih gibi yaradılanı Yaratan'dan dolayı seveceğiz ve seviyoruz. Dili, dini, derisinin rengi, etnik kökeni, mezhebi, dünya görüşü, yaşam tarzı ne olursa olsun.

KONGREDEN NOTLAR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan'la birlikte TT Arena'ya geldi. Erdoğan'ın partilileri selamlamak üzere sahaya girişiyle birlikte tribünlerde coşku doruğa çıktı. Erdoğan kendisi için hazırlanmış platformun üzerinde sahanın etrafında tribünleri dolaşarak karanfil attı.

Başbakan'ın tribünleri selamlayıp yerine oturmasının ardından İstanbul silueti şeklinde hazırlanmış sahnedeki platforma çıkan dansçılar müthiş bir gösteri sundu. Dansın sonunda protokolde bulunanlar gösteriyi ayakta alkışladı.

BAŞBAKAN'I EV SAHİPLERİ KARŞILADI

Başbakan Erdoğan'ın, ev sahibi sıfatıyla, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, İkinci başkan Ali Dürüst, Teknik Direktör Fatih Terim, ve Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Albayrak karşıladı.

PARTİLİLERE ÖZEL İNDİRİM

Organizasyon komitesi, TT Arena Stadı'ndaki kongrenin TEM Otoyolu trafiğini etkilememesi için bir dizi önlem aldı. Partilileri taşıyan otobüsler ya da özel araçlar için stattan yaklaşık 1 kilometre ileride özel bir park yeri oluşturuldu. Kumanyalarını otobüslerde alan partililer, ilçe başkanlarının öncülüğünde kendilerine statta ayrılan bölümlere kadar yürüdü. Bu sırada karışıklık çıkmaması için organizasyondan partililer, grupları sürekli kontrol etti. Stada gelenleri, önlerindeki pankartta "Miladı 1453 olmayanın hedefi 2023 olamaz" yazan mehter takımı karşıladı.

Engelliler, stadın engelli giriş kapısından içeri alındı. TT Arena Stadı'nın büfeleri de maç günlerindeki gibi açıktı. Ancak büfedeki fiyat tarifelerinde kongreye özel indirime gidildi. Eski fiyat tarifelerinin üzerleri kapatılarak yeni fiyat tarifeleri asıldı. İndirim oranı en az yüzde 30'du.

MEHTER TAKIMI COŞTURDU

Başbakan sahneye çıktığında yürüyüş parkuru ile tribünler arasında kalan boşluktan kendisine eşlik edecek olan, Kültür Bakanlığı'nın 40 kişilik Mehteran takımı prova mahiyetinde stadı turlayıp tribünleri coşturdu.

Tribünlerde Galatasaray ve Trabzonspor taraftarları AK Parti'ye amigo desteği verirken partili olmamasına rağmen arkadaşının ricasını kırmayarak Arena'ya koşan fanatik Trabzonspor taraftarı Atalay Aydın da arkadaşlarıyla birlikte tribünleri coşturdu.

MAÇ TEZAHÜRATI, AK PARTİ TEZAHÜRATI OLDU

Güngören'den gelen bir grup taraftarlar, futbol müsabakalarında rakip takıma söyledikleri tezahüratları, AK Parti ve CHP'ye uyarladı. Taraftarlar, ezeli rakipleri için maçlarda söyledikleri "Trabzon'la uğraşmak senin neyine, ula Fenerbahçe… El mi yaman bey mi yaman, Kadıköy'de hodri meydan" sözlerini, "AK Parti'yle uğraşmak senin neyine, ula CHP… El mi yaman bey mi yaman, sandıkta hodri meydan" sözleriyle uyarladılar.

Başbakan gelmeden önce ise bütün stat, AK Parti'nin seçim şarkısı "Bi daha"yı söyledi.

AK PARTİ BİR İLKE İMZA ATTI

Kongreye gelenlere hatıra olarak saklamaları için biletler dağıtılırken, AK Parti Türkiye'nin ilk stad kongresine imza attı.

BABUŞCU TEK ADAY

"Bir olduk, birlik olduk, birlikte Türkiye olduk" temasıyla Türk Telekom Arena'da gerçekleştirilen AK Parti'nin 4.İstanbul Olağan Kongresi'nde il başkanı Aziz Babuşcu tek aday olarak yeniden seçimlere katıldı.

Kaynak: Diğer

Son Dakika Güncel AK Parti'den TT Arena'da Dev Kongre - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement