AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş."Asıl Olan Türkiye'nin Bu Barışı Sağlama İradesine Sıkı... - Son Dakika
Güncel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş."Asıl Olan Türkiye'nin Bu Barışı Sağlama İradesine Sıkı...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş."Asıl Olan Türkiye\'nin Bu Barışı Sağlama İradesine Sıkı...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, çözüm sürecine ilişkin "Asıl olan Türkiye'nin bu barışı sağlama iradesine sıkı sıkıya sahip çıkmasıdır."

27.02.2013 14:50

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, çözüm sürecine ilişkin "Asıl olan Türkiye'nin bu barışı sağlama iradesine sıkı sıkıya sahip çıkmasıdır. Gördüğüm ve sevinerek müşahede ettiğim şey şudur. Türkiye'nin çok geniş toplumsal kesimleri, bir an evvel bu sürecin bitirilmesini, bu süreç sonunda Türkiye'de akan kanın durdurulmasını istiyor" dedi.

Kurtulmuş, Küresel Düşünce Topluluğu'nca TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde düzenlenen, "Özgürlüğe Postmodern Müdahale: 28 Şubat" konulu sempozyum sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

28 Şubat Soruşturması kapsamında bugünkü gözaltıların hatırlatılması üzerine Kurtulmuş, 28 Şubat sürecinin tam olarak anlaşılamadığını söyledi. 28 Şubat'ın çok kapsamlı, farklı kesimlerin içerisinde olduğu bir konsorsiyum olduğunu ifade eden Kurtulmuş, geçen yıl 28 Şubat ile ilgili bir suç duyurusunda bulunduklarını hatırlattı. Suç duyurusundan sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma sürdürdüğünü belirten Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Bu soruşturma kapsamında zaman zaman yeni tutuklamalar devam ediyor. Bizim siyasetçiler olarak vazifemiz mahkemelerin işine karışmak, mahkemelerin yaptığı işlere burnumuzu sokmak değildir. Bu soruşturmanın en kısa sürede tamamlanmasını temenni ederiz. 28 Şubat sürecinde kusuru, vebali, kabahati olanların ortaya çıkmasını, olmayanların da aklanarak bu sürecin bir an evvel sona erdirilmesini temenni ederiz. Sadece mahkemelerle birtakım hesapların sorulması, soruşturmaların açılması, 28 Şubat gibi çok kapsamlı bir süreç için yeterli olmayabilir. Bunun için başından beri biz hep 'Meclis Araştırma Komisyonu kurulsun' dedik. Meclis Araştırma Komisyonu, yaklaşık 2 bin sayfalık bir rapor hazırladı. Bu raporunda komisyona gelip bilgi veren, 28 Şubat ile ilgili mağdur olan ya da birinci derecede tanığı olan kişilerin söyledikleri de ortadadır. Belki Meclis Araştırma Komisyonu kaldığı yerden araştırmalarına devam edebilir. Bu araştırmalar üzerinden ortaya çıkmış olan yeni mağduriyetler varsa bunların sahipleriyle de konuşur. Böylece 28 Şubat'ın mahiyetinin tam olarak anlaşılması temin edilir. Bütün bunları söylerken siyaset olarak vazifemiz, bir hesap sormak, geçmişle hesaplaşmak gibi birtakım şeyler olamaz. Bizim derdimiz şudur, Türkiye'nin evlatları, bir daha iki de bir dönüp geçmişe bakmasınlar."

Kurtulmuş, Türkiye'nin geleceğine bakarak, öncü Türkiye'nin nasıl kurulacağının konuşulması gerektiğini ifade etti.

-"Mekanı cennet olsun"-

Bugün, Necmettin Erbakan'ın vefatının 2. yılı olduğunun hatırlatılması üzerine de Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Evet çok enteresan, Allah rahmet eylesin. 28 Şubat'ın herhalde bir numaralı mağduru diyebileceğimiz rahmetli Erbakan'dır. Halkın oylarıyla seçilmiş, parlamentoda koalisyonla da olsa çoğunluğu elde etmeyi başarmış bir Başbakan, bir takım Ali Cengiz oyunlarıyla iç ve dış güçlerin baskılarıyla, ifade ettiğim o konsorsiyumun olağanüstü marifetleriyle planlar sonucu maalesef parlamentoda çoğunluğu düşürülerek, altından zorla sandalyesi alınmıştır. Takdiri ilahi 28 Şubat'tan bir gün önce 27 Şubat'ta vefat etti ve aradan 2 yıl geçmiş oldu. Bu vesileyle 28 Şubat soruşturmalarının bu kadar açık bir şekilde sürdürülüyor olması, bunların devam ediyor olması ve inşallah en kısa zamanda bir sonuç verecek olması, herhalde rahmetli Erbakan'ın da bir yerde huzur içinde yatmasına vesile olur, neden olur diye düşünüyorum. Kendisine rahmet diliyorum. Önemli bir siyasetçi. Mekanı cennet olsun."

-"Yarın sabah bıraksın"-

Kamuoyuna terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan'ın mektuplarının yansıdığı hatırlatılarak, çözüm süreciyle ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine de Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Ben bu süreçte mektup yazıldı, kim gitti, kim konuştu, ne konuştu, bütün bunların hepsini teferruat olarak görüyorum. Asıl olan Türkiye'nin bu barışı sağlama iradesine sıkı sıkıya sahip çıkmasıdır. Gördüğüm ve sevinerek müşahede ettiğim şey şudur: Türkiye'nin çok geniş toplumsal kesimleri, bir an evvel bu sürecin bitirilmesini, bu süreç sonunda Türkiye'de akan kanın durdurulmasını istiyor. Bu süreçte siyasetin yapıcı bir rol oynamasını bekliyor, tabii ki uzun süredir devam eden bir takım görüşmeler var. Bu görüşmeler devletin kamu görevlerinin sürdürdüğü, hükümet adına siyasi iradenin rızasıyla, talimatıyla sürdürmüş olduğu görüşmeler. İnanın buradaki teknik detayın ne olduğu hiç önemli değil. Bir an evvel PKK'nın silah bırakmasını isteriz. Bana sorarsanız, 'ne zaman bıraksın' derseniz. Yarın sabah bıraksın. Ne kadar çabuk bu memlekette silah bırakılırsa gerçekten bu memleketin çocuklarının hayrına olur. Burada bir kişinin dahi ölmesini engelleyecek her türlü adımın atılması lazım. Ümit ediyorum, süreç doğru şekilde gelişiyor, sonuçlarını vermeye başlayacaktır."

Muhabir: Barış Gündoğan/ Ferdi Türkten

Yayıncı: Eda Ay - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş.'Asıl Olan Türkiye'nin Bu Barışı Sağlama İradesine Sıkı... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement