AK Parti Sakarya Mitingi - Son Dakika
Güncel

AK Parti Sakarya Mitingi

AK Parti Sakarya Mitingi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam: "Türkiye, sadece belediye başkanlarına değil önümüzdeki dönemde kendisini kimin yöneteceğine karar verecek"

20.03.2014 16:59

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, " Türkiye, sadece belediye başkanlarına değil önümüzdeki dönemde kendisini kimin yöneteceğine karar verecek" dedi.

İslam, Sakarya Belediye Başkanı ve AK Parti'nin Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeki Toçoğlu ve AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması öncesinde, Sakarya Kent Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılanlara seslendi.

Ayşenur İslam, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere 10 gün kaldığını anımsatarak, 10 gün sonra Sakarya ve tüm Türkiye'nin kendi kararını vereceğini belirtti. Seçimlerin büyük önem taşıdığını, seçimde sadece belediye başkanlarının belirlenmeyeceğini kaydeden İslam, şöyle devam etti:

"Türkiye, sadece belediye başkanlarına değil önümüzdeki dönemde kendisini kimin yöneteceğine karar verecek. Size küçük bir hikayem var. Batılıların çıkardığı en önemli oryantalist Bernard Lewis, şöyle bir şey diyor: 'Batılılar satranç oyuncusudur, plan yaparlar, hamle yaparlar. Doğulular ise tavla oyuncusudur, zar atarlar, kadere razı gelirler' diyor. Şimdi size soruyorum: Sizin için başkalarının çizdiği bir kadere razı gelecek misiniz? Biz artık tavla masasında değiliz, satranç masasındayız. 30 Mart'ta, Allah'ın izniyle bunu bütün dünyaya gösterecek miyiz? 30 Mart'ta, Allah'ın izniyle bütün dünyaya ne diyeceğiz? Bütün dünyaya, şunu söyleyeceğiz? 'Şah, mat' Satrancı biz kazanacağız, Allah'ın izniyle."

"Türkiye'yi daima kendi seçtikleri yönetecek"

Türkiye'nin ve dünya mazlumlarının yükseleceğini vurgulayan İslam, "Türkiye hem kendi hinderlandında hem dünyada başat bir ülke olacak. Bundan sonra, Türkiye'yi daima kendi seçtikleri yönetecek. Atanmışlar değil, başkalarının seçtikleri değil, kendi halkının seçtikleri yönetecek. Pensilvanya'nın belirledikleri değil, Sakarya'nın belirledikleri. Bunu kim yapacak? Biz yapacağız. Hep beraber yapacağız. Sakarya yapacak, Türkiye yapacak" ifadelerini kullandı.

İslam, miting biter bitmez katılımcılardan ev ev, sokak sokak dolaşarak Başbakan Erdoğan'ın konuşması ve yapılacak diğer konuşmaları, duymayanlara aktarmalarını istedi.

Toçoğlu: "Sakarya, herkesin iftihar ettiği bir kent olarak gösteriliyor"

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti'nin Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeki Toçoğlu ise Sakarya'nın tarihi bir gün yaşadığını ifade ederek, Sakaryalıların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olduğunu bir kez daha gösterdiğini dile getirdi.

Toçoğlu, AK Parti ile Türkiye'nin çok değiştiğini aktararak, "Deprem sonrası ayağa kalkan Sakarya, herkesin iftihar ettiği bir kent olarak gösteriliyor. Bugüne kadar, önemli işlere hep beraber imza attık. Şehrimizin geleceği için önemli projeleri hayata geçirdik. Bundan sonra da aynı yolda, aynı heyecanla yürümeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Uncuoğlu: "Hemşehrilerimizle kol kola olacağız"

AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu da AK Parti'nin "Daima millet, daima hizmet" diyerek, yola devam edeceğini söyledi.

Türkiye'de AK Parti ile ilk defa milletin iradesini emanet bilen ve başının üstünde tutan bir iktidar olduğunu anlatan Uncuoğlu, "Ne kadar zor ve meşakkatli olursa olsun, bu millete hizmet yolunda, yine milletin ve birliğin tek adresi olarak Türkiye'nin büyük resminin, o resmin bize neler söylediğinin, memleket meselelerinin çözümü için, millet iradesinin vatanın her köşesinde nasıl egemen olması gerektiğini duyan, bilen, hisseden değerli hemşehrilerimizle kol kola olacağız. 31 Mart'ta da bugün olduğu gibi AK Parti'nin, AK kadrolarıyla, AK Parti hizmet anlayışıyla yola devam edeceğiz" şeklinde konuştu. - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Sakarya Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement