Akil İnsanlar Geziyor - Son Dakika
Güncel

Akil İnsanlar Geziyor

Akil İnsanlar Geziyor

*deniz Ülke Arıboğan."Hakikaten barışın aslında PKK'yla sınırlı olmadığını görmüş olduk."

05.05.2013 01:51  Güncelleme: 09:22

*deniz Ülke Arıboğan:

"Hakikaten barışın aslında PKK'yla sınırlı olmadığını görmüş olduk. Bu süreç içerisinde zaten biliyorduk. Ama birkez daha ispatlandı"

"Bu barış sadece PKK'ın bertaraf edilmesiyle kurulacak birşey değil"

" Hayrettin Karaman:

"Gazetelerde 48 bin lira aldığımız söylenmiş. Bunların hepsi iş güç sahibi başlarını kaşıyacak vakitleri olmayan bir kısmı epeyçe yaşlanmış bir kuruş menfaati olmadan yollara düşmüşler"

* Orhan Gencebay:

" Mevlana'mız derki "Hizmet erlerine yol açın"

* Sultangazi'deki toplantıda ise söz alma tartışması yüzünden panel erken bitirildi. Salondakiler arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Yaşar KAÇMAZ-İSTANBUL DHA

Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Grubu üyeleri, Aktif Anadolu Sanayici ve İş Adamları Derneği'nce Bahariye Mevlevihanesi'nde düzenlenen,"Kardeşlik Köprüsü" konulu toplantıda bir araya geldi.

Toplantıya Deniz Ülke Arıboğan, Orhan Gencebay, Hülya Koçyiğit, Yücel Sayman ve Mustafa Armağan katıldı.

Toplantıda ilk olarak söz alan Arıboğan "Türk hakının yüzde yüze yakını zaten barış istiyor. Silahların susmasını istiyor. Endişeler var. Farklı siyasi partilerdeki endişelerde birbirine benziyor. Bugüne kadar edindiğimiz intiba böyle" diye konuştu. "Ölmeyi birlikte becerdik kaç defa kaç yüzyıl. Ama birbirimizle yaşamayı becerebilecek miyiz?" diyen Arıboğan konuşmasını şöyle sürdürdü: Bunu gerçekten hakediyor muyuz? Bunu gerçekleştirmemiz lazım. Hakikaten barışın aslında PKK'yla sınırlı olmadığını görmüş olduk. Bu süreç içerisinde zaten biliyorduk. Ama birkez daha ispatlandı. Eğer bir ülkede barış isteniyorsa adaletin üstüne temellendirilmek zorunda. Bu barış sadece PKK'ın bertaraf edilmesiyle kurulacak birşey değil. Bu ülkenin kendini adaletsizliğe maruz bırakılmış hissetmiş bütün sosyal katmanlarının sözlerinin duyulması gerekiyor. Gayrimüslimlerin de, Alevilerin de, kendi bildiği gibi ibadet etmeye çalışan, isteyen Sünni'lerin de sesinin duyulması gerekiyor. Başörtüsüyle okula girmeye çalışan kız çocuğunun da sesinin duyulması gerekiyor. Parasız eğitim isteyen solcu çocuğunda sesinin duyulması gerekiyor. Yani devletin makbul vatandaş tipi dışına iterek ötekileştirdiği herkesin sesinin duyulması gerekiyor. Konu sadece silahları susması değil.

Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Grubu üyesi Hayrettin Karaman ise medyada para aldıklarına dair çeşitli haberlerin çıktığına değindi. Karaman torunlarının bile kendisinden bu yüzden para istediğini belirterek "Gazetelerde 48 bin lira aldığımız söylenmiş. Benimde torunlarım var. Dedilerki bana dede 40'ı senin olsun 8'inde bize paylaştır olmaz mı dedi. 8 kuruş almıyoruz. Bu insanlara bir bakın. Bunların hepsi iş güç sahibi başlarını kaşıyacak vakitleri olmayan bir kısmı epeyçe yaşlanmış bir kuruş menfaati olmadan yollara düşmüşler" dişe konuştu.

Orhan Gencebay ise "Din, dil, cins ayırmam şu dünya gurbetinde. Bana 'Orhan' diyorlar. Asıl adım insandır. Mevlana'mız derki "Hizmet erlerine yol açın. Onlar, bize hizmet edecekler". Tabiiki bunu yapmak için barış lazım.Bence barış insanın önce kendi içindedir. Kendiyle bıraşık olmayan insan başkasıyla barış içinde olamaz. Kendine hayrı olmayanın başkasına hayrı olmaz" dedi.

Toplantının ardından Arıboğan, kendilerine yönelik yapılan protestolarla ilgili sorulan bir soruya "Temel problemimiz şu: Herhangi bir yere giderken örgütün merkezden talimatı neticesinde bir takım gruplar salona önceden giriyorlar ve "öldürmeye geldik" diye bağırıyorlar. Pet Şişe fırlatıyorlar ve toplantının yapılmasına izin vermiyorlar. Konuşturmuyorlar. İşçi Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi.. HEPAR da aynı şeyi yaptı. Onun dışında Atatürkçü Düşünce Derneği ile hep birarayA geldik. Faydalı eleştiri getirdiler" diye yanıtladı.

Toplantı da söz alan bir kadın Kürtçe konuştu. Kadının yanında bulunan kişi ise salona Türkçe tercüme yaptı.Tercümeyi yapan kişi kadının 2 oğlunun dağda öldüğünü ve barış istediğini söyledi. Kadının Kürtçe konuşması salonda alkış aldı.

SULTANGAZİ'DEKİ PANELDE ARBEDE

Toplantının ardından heyette bulunan Levent Kokut ve Mustafa Armağan Sultangazi'de düzenlenen başka bir toplantıya kaldı. Toplantı sırasında söz almak isteyen bazı kişilerle panel yönetecisi arasında tartışma çıktı. Tartışma nedeniyle panel yöneticisi panelin sona erdiğini açıklayınca salondan yuh sesleri yükseldi. Tartışma sırasında salonda bulunan kişiler arasında kısa süreli arbede çıktı. Arbedeyi araya giren görevliler önledi.

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement