Alman Büyükelçi: Polisin Şiddeti, Alman Siyasetçileri Dehşete Düşürdü - Son Dakika
Güncel

Alman Büyükelçi: Polisin Şiddeti, Alman Siyasetçileri Dehşete Düşürdü

Alman Büyükelçi: Polisin Şiddeti, Alman Siyasetçileri Dehşete Düşürdü

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Taksim'deki Gezi Parkı eylemleriyle ilgili olarak polisin eylemcilere karşı aşırı şiddet uygulamasının Alman siyasetçileri dehşete düşürdüğünü söyledi.

20.06.2013 12:34

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Taksim'deki Gezi Parkı eylemleriyle ilgili olarak polisin eylemcilere karşı aşırı şiddet uygulamasının Alman siyasetçileri dehşete düşürdüğünü söyledi.

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak'ı makamında ziyaret eden Alman Büyükelçi Eberhard Pohl, basın mensuplarının sorusu üzerine Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili bir değerlendirme yaptı. Almanya ile birlikte Avrupa'nın Türkiye'deki gelişmeleri büyük ilgiyle takip ettiğini anlatan Eberhard Pohl, şunları söyledi:

"İster Kürt konusuyla ilgili olan yeni süreç, ister Türkiye'nin daha demokratik bir anayasaya sahip olması konusu olsun hepsi yakından takip ediliyor. 'Duran Adam' gibi protestolar bizim değerlendirmemize göre özellikle genç insanların kendi düşüncelerini, arzularını, fikirlerini, siyasi görüşlerini ifade etmek, onların da kabul görmesini ve kalıcı olmasını amaçlıyor. Bu tarz bir eylemle, bir içerik bir konu ifade edilmeye çalışılıyor. ve bu demokrasi ile bağlantılı olan bir husus. Demokrasinin daha olgunlaşmasını arzu eden kesimler var. Onu o şeklide ifade ediyorlar. Dikkate alınması gerektiğini düşünüyorum. Almanya'da özellikle Alman siyasetçilerin sözleriyle bağlantılı olarak, şok eden ve dehşete düşüren konu; polisin uyguladığı çok aşırı şiddet. Özellikle barışçıl yöntemlerle orada kendi düşüncelerini, ifadelerini gösteri kapsamında sunmak isteyen ve sunan kişilere uygulanan aşırı şiddete yönelik Alman siyasetçilerin tepki vermesini gördük. Umuyorum ki bütün bu hadise artık olumlu bir yönde son bulur. Zannetmiyorum Türkiye- Almanya ilişkileri bu konudan etkilensin veya olumsuz şekilde bir sürece girsin."

VALİ ALTIPARMAK: ABD'DE POLİSE SALDIRI OLURSA, VURUR

Vali Ahmet Altıparmak ise polisin yaptığı uygulamayı savundu. Görev yaptığı yerlerde polise, 'Kesinlikle size saldırılmadığı, taş atılmadığı sürece cevap vermeyeceksiniz' talimatı verdiğini söyleyen Vali Altıparmak, şunları söyledi:

"Polis bir yeri korumak için önlem alıyor. Ciddi manada saldırı geldi polise. Almanya'da, İngiltere'de, Amerika'da polise saldırıldığı zaman polisin cevabı ne olur? Amerika'da nasıl oluyor? Polise saldırı geliyor. Hiç bakmaz vurur. Karşı cevap verir yani. Türk polisi ona rağmen kendisine taş atıldı, bilmem ne atıldı cevap vermedi. Farklı bir bağları oldu duygusal bir takım şeyler oldu yani ben kendi bölgemle ilgili çalıştığım yerlerle ilgili söylüyorum. Oluyor bunlar arkadaşlar."

Görüşme sırasında Vali Altıparmak Büyükelçisi Eberhard Pohl'a plaket verdi. Büyükelçisi Eberhard Pohl ise Ahmet Altıparmak'a masa saati hediye etti. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alman Büyükelçi: Polisin Şiddeti, Alman Siyasetçileri Dehşete Düşürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement