Alman Federal Meclis Başkanı Hakkında İntihal Suçlaması - Son Dakika
Güncel

Alman Federal Meclis Başkanı Hakkında İntihal Suçlaması

Alman Federal Meclis Başkanı Hakkında İntihal Suçlaması

Bundestag Başkanı Norbert Lammert, doktora tezinde intihal yapmakla suçlandı

30.07.2013 07:42

Almanya'da siyasetçilerin doktora tezlerinde intihal yaptıkları iddialarının ardı arkası kesilmiyor.

Eski Savunma Bakanı Karl Theodor zu Gutenberg ve Eğitim Bakanı Annette Schavan'ın ardından bu kez Federal Meclis Başkanı Norbert Lammert'in doktora tezinde intihal yaptığı iddia edildi.

Die Welt Gazetesi'nde yer alan habere göre Robert Schmidt takma adlı bir intihal avcısı, Lammert'in 1974 yılında Bochum Ruhr Havzası Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesinde yayımlanan  "Yerel Organizasyonlar iç yapılarında karar verme - Ruhrhavzası Hristiyan Demokrat Parti (CDU) Bölge Birliği örneği" konulu doktora tezinin 42 sayfasında 21 faklı kaynaktan intihal yaptığını tespit ettiğini iddia etti. Schmidt, http://lammertplag.wordpress.com sitesinde bu iddiasını yayımladı.

Lammert, gazeteye bu iddialar sonrası Bochum Üniversitesinden doktora tezinin tekrar gözden geçirilmesini istediğini bildirdi.

Daha önce doktora tezlerinde intihal yaptıkları tespit edilen eski Savunma Bakanı Karl Theodor zu Gutenberg ve Eğitim Bakanı Annette Schavan ve Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Silvana Hoch Mehrin görevlerinden istifa etmişlerdi.

Robert Schmidt adlı kullanıcının Eğitim Bakanı Schavan'ın intihalini ortaya çıkaran kişi olduğu ifade edildi. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Alman Federal Meclis Başkanı Hakkında İntihal Suçlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement