Alman Kaynaşması Yaşandı - Son Dakika
Güncel

Alman Kaynaşması Yaşandı

Alman Kaynaşması Yaşandı

Gelsenkirchen AWO binasında düzenlenen iftara Türkiye Cumhuriyeti Münster Başkonsolosu Nafi Tosyalı, CDU Federal Meclis Milletvekili Joachim Poß, CDU Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyalet Eyalet Milletvekili Serap Güler, Gelsenkirchen Belediye Başkanı...

22.07.2013 13:25

Gelsenkirchen AWO binasında düzenlenen iftara Türkiye Cumhuriyeti Münster Başkonsolosu Nafi Tosyalı, CDU Federal Meclis Milletvekili Joachim Poß, CDU Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyalet Eyalet Milletvekili Serap Güler, Gelsenkirchen Belediye Başkanı Gabriele Preuß, SPD KRV Milletvekili Heike Gebhard, Gelsenkirchen Uyum Meclisi Başkan Yardımcısı Nezahat Kılınç ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi üyeleri katıldı.

MİNİK SEMAZENLER İFTAR PROGRAMINA DAMGA VURDU

İftar öncesi, ilahiler eşliğinde DİTİB Gelsenkirchen Mevlana Camii Çocuk Semazen Grubu'nun gösterisini özellikle Alman misafirler büyük bir ilgiyle izlerken, gösteri sonunda salonda bulunan davetliler grubu adeta alkış yağmuruna tuttu.

Ezan okunmasıyla başlayan iftarda misafirlere dernek üyelerinin yaptığı birbirinden güzel, sarmalar, nohutlu pilav, kavurma gibi ev yemekleri yine dernek üyeleri tarafından servis edildi.

Konuşmalara geçildiğinde, Gelsenkirchen Belediye Başkanı Gabriele Preuß, Müslümanların ramazan ayını kutlayarak, iftar yemeklerinin de bir araya gelmelerine vesile olmasının kendileri için çok değerli olduğunu ve iftara katılmaktan mutlu olduğunu belirtti.

İftar programında davetliler arasında bulunan Türkiye Cumhuriyeti Münster Başkonsolosu Nafi Tosyalı Ramazan huzur ve refah içinde geçirdiğimiz mübarek bir ay. Allah tamamına erdirsin. Burada Türk ve Alman dostları bir arada görmekten dolayı, büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade ediyorum. Alman konuklara, inancımızı ve kültürümüzü tanıtan bir etkinliği gerçekleştiren Türk Alman Yardım Sevenler Derneği'ne teşekkür ediyorum dedi.

Türk Alman Yardım Sevenler Derneği Başkanı Necmiye Öztürk de konuşmasında, geleneksel olarak her yıl ramazan ayında iftar düzenlediklerini, her şeyi dernekteki gönüllü annelerle birlikte hazırladıklarını belirtti ve davete katılanlara teşekkür etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alman Kaynaşması Yaşandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement