Almanya'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü - Son Dakika
Güncel

Almanya'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Almanya\'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Berlin'de 7 bin polis tarafından alınan güvenlikleri önlemleri altında gerçekleştirilen yürüyüşe yaklaşık 20 bin kişi katıldı Yürüyüş sırasında çok sayıda kişi gözaltına alındı.

02.05.2014 00:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın başkenti Berlin'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen yürüyüşe yaklaşık 20 kişi katıldı. Yürüyüş sırasında bazı kişiler gözaltına alındı.

Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kreuzberg semtinde Lausitzer Meydanı'nda toplanan yaklaşık 20 bin kişi, Reichenberger, Kottbusser Damm, Gneisen ve Wilhelm caddeleri güzergahından Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Merkezi önündeki meydana doğru yürüyüşe geçti.

"ABD ve AB: Ukrayna'dan Elinizi Çekin", "Tasarruf Diktelerine ve Nasyonal Sosyalizme Hayır", "Sizin kriziniz bizim direnişimiz", "Yaşasın Enternasyonal Dayanışma", "Sığınmacılara oturma hakkı istiyoruz" yazılı pankartlar taşıyan protestocular, yürüyüş boyunca çeşitli sloganlar attı.

Yaklaşık 4 kilometrelik güzergah boyunca zaman zaman göstericilerle ile polis arasında gerginlik yaşandı. Polise şişe ve torpil atan göstericilerden bazılarını gözaltına alındı. Güzergah dışına tek bir göstericinin çıkmasına müsaade etmeyen polisler, yürüyüş boyunca binaların çatılarından kameralarla görüntü aldı. Göstericilerin önünde yaklaşık 100 polisin yürümesi dikkat çekti.

Bu arada, yürüyüşün tamamlanmasının ardından çevredeki tramvay istasyonlarında polis ile bazı gruplar arasında devam eden çatışmalar nedeniyle bazı tramvay seferleri geçici olarak durduruldu. Hallesches Tor metro durağında yaklaşık 100 kişilik grup tramvayların camlarını kırdı. Gruba müdahale eden polis ekipleri, bazı kişi gözaltına aldı.

Berlin Emniyet Müdürü Klaus Kandt, yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı protestoda çok büyük olay yaşanmadığını belirterek, alınan önlemlerin başarılı olduğunu söyledi.

Berlin Eyaleti İçişleri Senatörü  Frank Henkel de "Polis memurları çok iyi iş başardı, kendilerine teşekkür ediyorum" açıklamasını yaptı.

Öte yandan Hamburg'da akşam saatlerinde gerçekleştirilen yürüyüşe katılan grupların polisin müdahalesinin ardından dağıldığı, şu saatlerde herhangi bir olayın yaşanmadığı bildirildi. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement