Almanya'da Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde devam eden aşırı sağcı "Nasyonalsosyalist Yeraltı" terör hücresi davasında baş sanık olarak yargılanan Beate Zschaepe'nin başka bir aşırı sağcı mahkuma yazdığı mektubu, müdahil avukatlar davada kullanmak istiyor.
Babası NSU teröristleri tarafından öldürülen Semiya Şimşek'in avukatı Jens Rabe, Süddeutsche Zeitung'a yaptığı açıklamada, mektubun sanığın kişiliğini aydınlatabileceğini belirtti.
Müdahil avukatlardan Mehmet Daimagüler de mektubu çok önemli bulduğunu ifade ederken, diğer bir müdahil avukat olan Angelika Lex de Zschaepe'nin mektup arkadaşının mahkemede şahit olarak dinlenmesini önerdi.
Lex, söz konusu kişinin Zschaepe'nin tutumu hakkında daha fazla şeyler bileceğini vurguladı.
Avukat Sebastian Schramer ise mektupta "18 derecede üşümemek istediği" ifadesinin yer aldığını ve bu ifadenin orada bir anlamı olmadığını belirterek, Zschaepe'nin burada siyasi bir mesaj vermiş olabileceğini kaydetti.
Aşırı sağcı çevrede "18" rakamının " Adolf Hitler'in" yerine yazıldığına dikkati çekilen haberde, Alman alfabesinde "A" harfi birinci sırada "H" harfinin de sekizinci sırada olduğuna işaret edildi.
Öte yandan haberde, Zschaepe'nin Bielefeld cezaevinde bulunan aşırı sağcı Robin S'ye el yazısıyla yazdığı 26 sayfalık mektupta cezaevinde bulunduğu durumu, düşüncelerini ve hislerini anlattığı ifade edildi.
Zschaepe'nin, Başbakan Angela Merkel'in Türkiye'de, NSU skandalını tümüyle aydınlatma sözü verdiği için adil bir yargılama şansı olup olmadığı yönünde düşüncelerini dile getirdiği belirtilen haberde, İçişleri Bakanı'nın da kendisini önceden yargıladığını anlattığı kaydedildi.
Bild gazetesinde yer alan habere göre, Zschaepe mektupta, cezaevindeki yemekten şikayet ettiğinden, Thüringen türü ızgara sosisi özlediğinden ve dışardan gelen mangal kokusunu aldığında kaldığı hücrenin penceresini kapattığından bahsetti.
Çocukluğunu da anlatan Zschaepe'nin, zeki bir çocuk olarak her zaman kendisine haksızlık yapıldığını ve sebepsiz şekilde cezalandırıldığını anlattığı ifade edildi. Bulunduğu tek kişilik hücrede geçmişteki bir anı yeniden yaşamış gibi olduğuna işaret eden Zschaepe, çocukluğunda hata yaptığında ceza olarak yalnız yemek yediğini belirtti. - Berlin
Son Dakika › Güncel › Almanya'da Nsu Davası - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.