Almanya'dan Mursi ile Görüşme Talebi - Son Dakika
Güncel

Almanya'dan Mursi ile Görüşme Talebi

Almanya\'dan Mursi ile Görüşme Talebi

Geçici Mısır Cumhurbaşkanlığı: "Almanya Dışişleri Bakanı Westerwelle'nin, Mursi ile görüşme talebi reddedilebilir"

31.07.2013 19:35

Geçici Mısır Cumhurbaşkanlığı, Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle'nin, ülkede ordunun yönetime el koymasının ardından görevinden alınan ve gözaltında tutulan ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile görüşme talebinin reddedilebileceğini belirtti.

Mısır Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Almanya Dişişleri Bakanlığı'dan Mursi ile görüşme talebi geldiği ve bu istek karşısında Bakanlığın, "Eski Cumhurbaşkanı kanuni soruşturma altındadır ve kendisine çok sayıda suçlama yöneltilmiştir ve durum yargıya intikal etmiştir" yönünde bilgilendirildiği ifade edildi.

Mısır, Arap, Avrupa ve Afrika ülkelerinden gelen hukuki heyetlerin Mursi ile görüşme taleplerininin Mısır Cumhurbaşkanlığı tarafından kabul edildiğine değinilen açıklamada, Mursi'nin, insan hakları temsilcileri Nasır Emin ve Muhammed Faik ile görüşmeyi reddettiği ancak AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'ı kabul ettiği aktarıldı.

Açıklamada ayrıca "Mursi ile görüşen herkes, Mısır'daki geçiş sürecini, yol haritasını, geçici cumhubraşkanını ve sivil hükümeti desteklemektedir" iddiasında bulunuldu. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'dan Mursi ile Görüşme Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement