Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Pohl, Kayseri'de - Son Dakika
Güncel

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Pohl, Kayseri'de

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Pohl, Kayseri'de

30.09.2013 14:34

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Pohl, Kayseri'de

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Pohl, Kayseri'de

- Büyükelçi Pohl: - "Türkiye ile Almanya arasında çok boyutlu bir ilişki var. Almanya'da yaşayan çok sayıda Türk vatandaşı sayesinde iki ülke arasında kültürel ve ekonomik anlamda özel ilişkiler bulunmakta"

KAYSERİ (AA) - Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, "Türkiye ile Almanya arasında çok boyutlu bir ilişki var. Almanya'da yaşayan çok sayıda Türk vatandaşı sayesinde iki ülke arasında kültürel ve ekonomik anlamda özel ilişkiler bulunmakta" dedi.

Bazı temaslarda bulunmak üzere Kayseri'ye gelen Pohl, Vali Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret etti.

Pohl, burada yaptığı açıklamada, kente ilk kez geldiğini, Kayseri'nin modern, çağdaş görünümünün yanı sıra gelişmiş ticaretiyle bilindiğini ifade etti.

Almanya'da Türkiye'nin ekonomik kalkınmasından ve gelişmesinden söz edildiğinde 'Anadolu kaplanı' olarak en başta Kayseri'nin adının geçtiğini belirten Pohl, "Kayseri siyasal anlamda da önemlidir. Zira Alman Cumhurbaşkanımız Kayseri'ye gelmiş, Başbakan Merkel de Kapadokya bölgesini ziyaret etmiştir. Türkiye ile Almanya arasında çok boyutlu bir ilişki var. Almanya'da yaşayan çok sayıda Türk vatandaşı var, bunların bir kısmı Türkiye'ye geri döndü. Bu insanlar sayesinde iki ülke arasında kültürel ve ekonomik anlamda özel ilişkiler bulunmakta" diye konuştu.

Vali Düzgün ise Türkiye'nin en sık ilişki içinde bulunduğu ülkelerin başında Almanya'nın geldiğini vurgulayarak, hem kültürel hem turizm hem de ticari anlamda uluslararası ortakların başında Almanya'nın yer aldığını söyledi.

Her yıl 5 milyondan fazla turistin Almanya'dan Türkiye'ye geldiğini ifade eden Düzgün,

Ülkemize en fazla turistin geldiği ülke Almanya. Ayrıca Almanya'da uzun yıllardır çok sayıda Türk vatandaşımız yaşıyor. Hatta birçoğu orada çifte vatandaşlığa ya da Alman vatandaşlığına geçmiş durumda. Bu vatandaşlarımız işçi olarak gittikleri topraklarda işveren, akademisyen gibi üst noktalarda hem ülkemizi temsil ediyorlar hem de Almanya'ya hizmet veriyorlar. Kayseri'de bir ticaret kenti olarak Almanya ile yakın ilişki içinde."

Almanya\'nın Ankara Büyükelçisi Pohl, Kayseri\'de
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Pohl, Kayseri'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement