Altaç'tan 'İç Güvenlik Paketi' Değerlendirmesi - Son Dakika
Güncel

Altaç'tan 'İç Güvenlik Paketi' Değerlendirmesi

Altaç\'tan \'İç Güvenlik Paketi\' Değerlendirmesi

AK Parti tarafından hazırlanan ‘İç Güvenlik Paketi’ni değerlendiren Diyarbakır Barosu’na kayıtlı Av. Aydın Altaç, paketin güvenlik amacıyla hazırlandığını ifade ederek, güvenlik güçlerine sınırsız bir yetkinin verilmeyeceğini ifade etti.

24.02.2015 13:39

AK Parti tarafından hazırlanan 'İç Güvenlik Paketi'ni değerlendiren Diyarbakır Barosu'na kayıtlı Av. Aydın Altaç, paketin güvenlik amacıyla hazırlandığını ifade ederek, güvenlik güçlerine sınırsız bir yetkinin verilmeyeceğini ifade etti.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili aday adayı Av. Aydın Altaç, hükümetin toplumsal olaylarda güvenliği sağlamak amacıyla hazırladığı ve TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen kamuoyunda 'İç Güvenlik Paketi' olarak bilenen yasa tasarının amacının vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamaya yönelik olduğunu söyledi. Altaç, güvenlik paketiyle hiçbir zaman güvenlik endeksli bir devlet anlayışı ve polis devletine yönelik bir uygulamanın tesis edilmeyeceğine vurgu yaparak, bu yasayla 6-7 Ekim olayları, Gezi olayları gibi toplumsal olaylarda vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlayacak ve etkin mücadele edilecek bir ortama zemin hazırlanacağını bildirdi.

"BU YASA, NE ŞEKİLDE OLURSA OLSUN, MECLİS'TEN GEÇMESİ GEREKİYOR"

Yasanın TBMM'de görüşüldüğü esnada muhalefet partilerinin yasanın onaylanmasını engellemeye yönelik sergilediği tutuma tepki gösteren Altaç, "Muhalefet partilerin son süreçteki birliktelikleri toplumu, yanlış yönlendirmeye ve algı operasyonu olarak görmek gerekiyor. 'İç Güvenlik Paketi'ndeki maddelere baktığınızda hiçbir zaman sınırsız bir yetki güvenlik kuvvetlerine verilmediği açıkça anlaşılıyor. Sınırsız bir yetkinin kullanılması olmayacağını yasanın metninde çok net bir şekilde belirtilmiş. Hiçbir yasa tasarısında birliktelik sağlamayan muhalefet partileri, 'İç Güvenlik Paketi'nde bir birliktelik sağladı. O da şunu gösteriyor, demek ki burada iç politikaya malzeme edilen ve yaklaşan seçimlerde rant sağlamaya yönelik bir çabanın olduğunu anlaşılıyor. Bu yasa, ne şekilde olursa olsun, Meclis'ten geçmesi gerekiyor" dedi.

"SORUNLARI ÇÖZERKEN, YENİ SORUNLARIN DA ÜRETİLMEMESİ GEREKİYOR"

Altaç, bir daha Gezi olayları gibi aynı manzaraları Türkiye'de yaşanmaması gerektiğini ve bu olayların ülkenin siyasal ve ekonomik alanındaki istikrarına gölge düşürdüğünü, zarar verdiğini ve bundan dolayı hükümetin bu tedbirleri alması gerektiği için bu yasa hazırlandığını dile getirerek, "Güvenli, ekonomik alanda güçlü ve iç huzurunu sağlamış bir ülke olabilmemiz açısından da bütün toplumsal meselelere duyarlıyız. Ancak bu sorunları çözerken, yeni sorunlarında üretilmemesi gerekiyor. Bu anlamda biz taraftan sorunları gidermeye çalışıyoruz, diğer taraftan hedeflerimizi ulaşmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Altaç'tan 'İç Güvenlik Paketi' Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement