Amasya'da Sahte Irak Lirası Ele Geçirildi - Son Dakika
Güncel

Amasya'da Sahte Irak Lirası Ele Geçirildi

Amasya'da para karşılığı altın almak isteyen Irak uyruklu Ahmet El Rubaye (30) aynı ülkeden olan A.S.(30) ve A.S.(25) kardeşler tarafından sahte altın ile dolandırıldı.

25.05.2017 16:48

Amasya'da para karşılığı altın almak isteyen Irak uyruklu Ahmet El Rubaye (30) aynı ülkeden olan A.S.(30) ve A.S.(25) kardeşler tarafından sahte altın ile dolandırıldı. Olay Amasya Beyazıtpaşa Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, bir yıl önce Türkiye'ye kaçak yollarla girdikleri belirtilen ve Samsun'da ikamet ettikleri tespit edilen Irak uyruklu A.S.ve A.S. kardeşler internet üzerinden tanıştıkları aynı ülkenin vatandaşı olan Ahmet El Rubaye'ye ellerinde altın olduğunu söyledi. Para karşılığında altınları vermek için Amasya Yavuz Selim Meydanı'nda bir araya geldiler. Irak uyruklu kardeşler ellerinde bulunan 327 adet sahte altını Ahmet El Rubaye teslim ederek, 15 bin doları alarak olay yerinden uzaklaştı. Poşetteki altınların sahte olduğunu anlayan Rubaye durumu Amasya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerine bildirdi.

Dolandırıldığını iddia eden Ahmet El Rubaye'nin şikayeti üzerine harekete geçen polis 13 günlük çalışmanın sonucunda 2 şüpheli kardeşi Samsun'da ikamet ettikleri adreste yakalayarak gözaltına aldı. Dolandırıcılık suçlaması iddiası ile gözaltına alınan iki kardeşin evinde yapılan aramalarda 15 bin 400 dolar, 10 bin Türk Lirası ve 8 adet altın ele geçirildi.

Gözaltına alınan Irak uyruklu A.S. kardeşler kardeşler emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Amasya\'da Sahte Irak Lirası Ele Geçirildi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Amasya'da Sahte Irak Lirası Ele Geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement