Amerikalı Yazar Branning'in Tokat'taki Evi Törenle Açıldı - Son Dakika
Güncel

Amerikalı Yazar Branning'in Tokat'taki Evi Törenle Açıldı

Amerikalı Yazar Branning\'in Tokat\'taki Evi Törenle Açıldı

Amerikalı yazar Katharine Branning, Tokat ile birlikte yeni bir maceraya başladığını belirterek, "Tokat benim evimdir" dedi.
Çay kültüründen yola çıkarak Türkiye'yi ve Türk insanını anlatan "Bir çay daha lütfen" kitabının Amerikalı yazarı...

24.11.2013 17:13

Amerikalı yazar Katharine Branning, Tokat ile birlikte yeni bir maceraya başladığını belirterek, "Tokat benim evimdir" dedi.

Çay kültüründen yola çıkarak Türkiye'yi ve Türk insanını anlatan "Bir çay daha lütfen" kitabının Amerikalı yazarı Katharine Branning, artık resmen Tokatlı oldu. Tokat'ın eski mahallelerinden Erenler Mahallesi'nde Çaykur'un aldığı eski ev restore ettirilerek Katharine Branning'e düzenlenen törenle açılışı yapılarak teslim edildi. Bir oturma odası, yatak odası, küçük bir mutfağın olduğu mütevazi evin açılışına Tokat protokolü ilgi gösterdi. Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Katharine Branning'e Rize'den bir ev almayı arzu ettiklerini ama kendisinin Tokat'ı tercih ettiğini söyledi. Katharine Branning'in Türkiye'de 30 yılı aşkın bir süredir Selçuklu medeniyeti üzerine araştırma yaptığını ve bu nedenle Tokat'ı seçtiğini ifade eden Sütlüoğlu, "Katharine hanım Türkiye'ye gönülden bağlı. Bu evle biz Katharine hanımı Tokat üzerinden Türkiye'ye mekan olarak çivilemiş olduk diyelim. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek ise belediye meclis kararı ile Katharine hanımı fahri hemşehri kabul ettiklerini ifade ederek, fahri hemşehrilik beratını takdim etti. Tokat Valisi Mustafa Taşkesen de Katharine hanıma 'Kadriye' diye hitap ederek, "Tokat'tan ilham aldığını söylüyor. Bizde kendisinden ilham alarak inşallah Tokat'ı daha güzel bir şekilde tanıtacağız" diye konuştu. Katharine Branning ise Tokatla birlikte yeni bir maceraya başladığını belirterek "Tokat benim evimdir" dedi. Yapılan kısa konuşmaların ardından kurdela kesilerek evin teslimi yapıldı. Açılışın ardından Katharine Branning, ev sahibi olarak evini konuklarına gezdirdi. Evin bahçesinde konuklarına çay ikram eden Katharine Branning, 'bu eve bir çocuk gerek sözlerine ise gülerek "Kangal köpeği belki" diye cevap verdi.

"TOKAT'IN TANITIM ELÇİSİ OLARAK GÖREV İFADE EDECEK"

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan ise, Türk çayını dünyaya tanıtan Katharine Branning'in yaşamak için Tokat'ı seçmiş olmasının önemli olduğunu söyledi. Tokat'ın yıllardır tanıtılamayan tarihi ve kültürel değerlerinin dünyaya tanıtımı açısından önemli bir nokta olduğunu ifade eden Aslan, "Tokatlıları olarak bu değeri kavrama açısından güzel bir başlangıç olacağını düşünüyorum. Artık hemşerimiz Katharine hanıma ya da Kadriye hanıma bundan sonraki yaşamında güzellikler diliyorum. Tokat'ın tanıtım elçisi olarak görev ifade edeceğini düşünüyorum" diye konuştu. Katharine eşi Stephen Gottlieb ise evi görünce çok şaşırdığını ve çok modern bir ev olduğunu söyledi. Amerikalı komşuları olan mahalle sakinleri ise şaşkınlıklarını ifade etti. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Amerikalı Yazar Branning'in Tokat'taki Evi Törenle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement