Ankara'daki Terör Saldırısına Tepkiler - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Ankara'daki Terör Saldırısına Tepkiler

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Afrika'da ülkeleri Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

Afrika'da ülkeleri Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

Kamerun Hükümet Sözcüsü Issa Tchiroma Bakari, AA muhabirine açıklamasında, "menfur" olarak nitelediği saldırıyı kınayarak terör saldırılarına hedef olan Kamerun'un Türk halkının yaşadığı acıyı paylaştığını ifade etti. Bakari,, bu zor zamanında Türk hükümeti ile dayanışma içinde olduklarını belirtti.

Burundi Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Joseph Bangurambona, masumları hedef alan Ankara'daki terör saldırısını kınadıklarını söyledi. Hükümet Sözcüsü Philippe Nzobonariba da yaygınlaşan terör tehdidine karşı küresel çapta önlem alınmasının önemine işaret etti. Muhalefet liderlerinden Charles Nditije ise bu "katliam karşısında yıkıldım" ifadesini kullandı.

Mali'de Goundam bölgesi yetkilisi Seck Oumou Sall, saldırı yüzünden "derin üzüntü içerinde" olduğunu belirterek terör tehdidine karşı mücadele edilmesi gerektiğini kaydetti. Sall, bu kapsamda güçlerin birleşmesi ve uluslararası toplumun desteğinin şart olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA