Ankara Valiliği, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle il genelindeki kamu görevlisi hamile ve emzikli bayanlar ile engellilerin ve kronik hastalığı olanların bugün ve yarın idari izinli sayılacağını bildirdi.
Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Ankara'da son günlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve özellikle perşembe gününden itibaren hafta sonuna kadar da kuvvetli sıcak hava dalgasının devam edeceği hususu Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün hava tahmin raporlarından anlaşılmakla. İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun 25 Temmuz 2012 gün ve 6 sayılı tavsiye kararı uyarınca ilimiz kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve emzikli bayanlar, rapor ile tevsik edilen şeker, kalp-damar, beyin-damar, kronik solunum sistemi hastalıkları, karaciğer, böbrek, kanser ve bunun gibi hastalıkları olanlar ile yüzde 40 ve üzeri raporlu engelli personelin 26-27 Temmuz 2012 (perşembe-cuma) tarihlerinde sağlık-idari izinli sayılmaları uygun görülmüştür" denildi.
Valilik, Büyükşehir Belediyesi, ilçe kaymakamlıkları ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarından uygulamanın derhal yapılmasını istedi.
ELAZIĞ'DA DA İKİ GÜN SICAKLIK İZNİ VERİLDİ
Elazığ'da kamu görevlisi engelli ve hamilelere, aşırı sıcak hava nedeniyle 2 gün idari izin verildi.
Elazığ Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, idari izinle ilgili Vali Muammer Erol imzasıyla kurumlara yazı gönderildiği belirtildi.
Son Dakika › Güncel › Ankaralıya İki Gün İdari İzin - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.