Anlamını Hiçbir Zaman Yitirmeyen Hediye: Kitap - Son Dakika
Güncel

Anlamını Hiçbir Zaman Yitirmeyen Hediye: Kitap

Anlamını Hiçbir Zaman Yitirmeyen Hediye: Kitap

Arion Yayınevi; hukuktan arkeolojiye, edebiyattan psikolojiye, güncel konularla ilgili gezi veya anı kitaplarına kadar uzanan geniş bir yelpazedeki yayınlarıyla dikkate değer hediye alternatifi kitaplar sunuyor.

24.08.2011 20:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayramda sevdiklerinize güzel bir sürpriz yapmak ya da tatilinizi merak ettiğiniz, güncel olayları farklı bakış açısıyla irdeleyen bir kitabı okuyarak geçirmek istiyorsanız seçiminizi Arion yayınlarından yapabilirsiniz.

Yıllar geçse de güncelliğini koruyan bir kitap: "İktidardakiler" ise; karmaşık ilişkilerin hakimiyetindeki iktidar gerçeğini ortaya koyuyor. Romanlardan tiyatro oyunlarına, mimarlık kitaplarından çevirilere kadar pek çok eseri bulunan Murat Aykaç Erginöz'ün kaleme aldığı "İktidardakiler" sürükleyici ve sinemasal temposu ile keyifle okunan bir roman. Uzun yıllar önce yazılmış olmasına rağmen güncelliğini koruyan kitap, "Bugün yazılmış olsa, politikadaki günümüz skandallarıyla bu kadar örtüşebilir." dedirtiyor. Kitap, iktidarın kendi sahibini nasıl şekillendirebileceğini, en önemli insan ilişki biçimlerini bile, baba-oğul ilişkisinin dahi, önüne geçerek acımasız çarkları içerisinde yok edebilecek bir yapısı olduğunu gösteriyor. Ve belki en önemlisi "Devlet denilen çarkın karşısında 'birey'in ne kadar güçsüz olabileceğini...

Bir diğer kitap ise; Bülent Kuyumcu tarafından yazılan "Büyük Göz Ardı" "Bilgisayarların ve internet kullanımının hızlandırdığı ve yaygınlaştırıldığı 21. Yüzyıl'da bu gelişmelerin insanlığa getirebileceği en büyük değişim, bireylerin düşünebilme yeteneğinin olabildiğince geliştirilmesi olacaktır. Her türlü bilginin, sınırsız sayılabilecek kapasitede depolanabildiği ve internet kullanımı sayesinde de dünyanın her yerinden bu bilgilere ulaşabilme olanağı sağlanabildiğinden, insan beyni artık bilgi depolama fonksiyonu için değil, bilgiyi kullanma/kullanabilme fonksiyonu için kullanılmaya başlayacaktır. Bu durum aynı zamanda ezberciliğin, ezberci eğitimin ortadan kalkması anlamına da gelebilecektir. Yani, kendisini ulema, bilge, çok bilen, bir bilen ilan etmiş kişilerin söylediklerinin ve düşündüklerinin hikmet buyurma ve ne olursa olsun doğruluk ifade etme anlamını taşımayacağı bir dönemi de başlatacaktır." Bu cümlelerle başlayan kitapta Bülent Kuyumcu İslam'ı ayetlerle, geçmiş medeniyetiyle incelerken ülkemizin yakın tarihine de değinip günümüzdeki durumuna da çözüm olanakları sunuyor... Kitapta, terör olaylarına karışanların "dinin böyle emrettiği" yönünde körü körüne bir inanmışlık içinde olduğu vurgulanıyor.

Farklı ilgi alanlarına yönelik kitapları okurlarla buluşturan Arion, dünyaca ünlü kalemlerin deniz öykülerini "En Güzel Deniz Hikayeleri" adı altında, yeni basımıyla kitapseverlere sunuyor. Kitapta; Joseph Conrad, Edgar Allan Poe, Herman Melville, Henry James, Stephen Crane, Jack London, Rudyard Kipling, Shalimar, F. Scott Fitzgerald, Ernest Hemingway, C.S. Forester, William Faulkner ve Peter Ustinov ana teması deniz olan hikâyelerini anlatıyor. Her birinin hikâyesi denizin farklı yönünü gözler önüne seriyor. Bazen bir denizcinin nişanlısı yerine konduğuna, bazen denizin bir balıkçı için tek ve zor geçim kaynağı olduğuna tanıklık ediyoruz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Anlamını Hiçbir Zaman Yitirmeyen Hediye: Kitap - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement