Annesi ve Anneannesini Öldürene, Çifte Ömürboyu İstemi - Son Dakika
Güncel

Annesi ve Anneannesini Öldürene, Çifte Ömürboyu İstemi

Annesi ve Anneannesini Öldürene, Çifte Ömürboyu İstemi

İzmir'in Gaziemir İlçesi'nde, geçen nisan ayında, annesi Havide Sarıkaya ile anneannesi Duriye Atağan'ı başlarına merdaneyle vururak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Arif Sarıkaya hakkında 2 kez ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle dava...

23.05.2013 12:55

İzmir'in Gaziemir İlçesi'nde, geçen nisan ayında, annesi Havide Sarıkaya ile anneannesi Duriye Atağan'ı başlarına merdaneyle vururak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Arif Sarıkaya hakkında 2 kez ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Olay, geçen 9 Nisan'da Gaziemir 80 Sokak 27 numaradaki Papatya Apartmanı'nda meydana geldi. Yaklaşık bir haftadır annesi Havide Sarıkaya (56) ile anneannesi Duriye Atağan'dan (81) haber alamayan ve kardeşi Arif Sarıkaya'ya de ulaşamayan Ahmet Sarıkaya (35) Gaziemir İlçesi'ndeki eve geldi. Çilingir yardımıyla kapıyı açan Ahmet Sarıkaya, oturma odasında annesi ve anneannesinin cesetlerini buldu.

İhbar üzerine adrese giden polisin incelemesinde, Düriye Atağan ve kızı Havide Sarıkaya'nın başlarına merdaneyle vurularak öldürüldüğü belirlendi. Polis tarafından, cinayet şüphelisi olarak aranan, bir kamuoyu araştırma firmasında anketörlük yapan Arif Sarıkaya otomobille kaçmak istedi. Yakalanacağın anlayan şüpheli piknik tüpüyle intihar etmek isterken yakalandı. Şüphelinin üzerinde, suçunu itiraf eden intihar mektubu da çıktı. Tedavisinin ardından tutuklanan Sarıkaya'nın, yakalanmadan önce annesi ile anneannesini merak edip arayan yakınlarına, "Merak etmeyin, onları kaplıcalara gönderdim" dediği ortaya çıktı.

'VERDİĞİ ALTINLARI İSTEYİNCE TARTIŞTIK'

Poliste ve savcılıkta ifade veren, lüks yaşam tutkusu olduğu belirtilen Arif Sarıkaya bankalara ve piyasaya yüklü miktarda borcunun olduğunu, bunları ödüyemediğini belirtti. Olay günü, anneannesi Duriye Atağan'ın verdiği altınları geri istediğini söyleyen Arif Sarıkaya şunları anlattı:

"Aramızda tartışma çıktı. Üzerime çok geldiler. Bir anda cinnet getirdim. İlk Önce anneannemi öldürdüm. Ardından da araya girip bizi ayırmak isteyen annemin başına merdane ile vurdum. Önce Manisa'da bir otelde bir hafta kaldım. Bir hafta boyunca kimse farketmesin diye eve girip çıktım. Kız arkadaşımla eğlence mekanlarına gittim. Araba kiralayıp, evin yakınlarına geldim. Polis beni fark etti. Kaçmaya çalıştım. Yakalanacağımı anlayınca da yanımda bulunan piknik tüpünü açıp intihar etmek istedim. Polis, kapıyı açtırınca ölümden kurtuldum. Böyle olmasını ben de istemezdim. Bir anlık bunalım beni katil yaptı. Şimdi çok pişmanım."

Olayı soruşturan Cumhuriyet savcısı, annesi Havide Sarıkaya ve anneannesi Duriye Atağan'ı kasten öldürmek suçundan Arif Sarıkaya hakkında, iki kez ağırlaştırılmış ömürboyui hapis cezası istemiyle dava açtı. Arif Sarıkaya önümüzdeki günlerde, ağır ceza mahkemesinde yargılanmaya başlanacak. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Annesi ve Anneannesini Öldürene, Çifte Ömürboyu İstemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement