Antakya Surlarında Arama Kurtarma Tatbikatı - Son Dakika
Güncel

Antakya Surlarında Arama Kurtarma Tatbikatı

Antakya Surlarında Arama Kurtarma Tatbikatı

Hatay İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Dağcılık Federasyonu Hatay Temsilciliği, Mustafa Kemal Üniversitesi ve İskenderun Belediyesi ekipleri, Antakya surlarında arama kurtarma tatbikatı yaptı
24.10.2013 15:23

Hatay İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Dağcılık Federasyonu Hatay Temsilciliği, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) ve İskenderun Belediyesi ekipleri, Antakya surlarında arama kurtarma tatbikatı yaptı.

Antakya surlarının bulunduğu Demirkapı mevkisinde yapılan tatbikatta, 20 kişilik ekip surlarda mahsur kalma ve düşüp yaralanma gibi konularda eğitim yaptı.

Tatbikat gereği surlardan düşen bir vatandaşı kurtarmaya çalışan ekipler, yaklaşık 30 metre yüksekliğindeki surdan sarkıttıkları iple yaralının bulunduğu vadiye indi. Daha sonra yaralıyı sedyeye koyan ekipler, emniyetli bir şekilde yukarı çekerek kurtarma çalışmasını tamamladı.

Dağcılık Federasyonu Hatay Temsilcisi Doç. Dr. Yaşar Ergün, yaptığı açıklamada, oluşabilecek herhangi bir afet durumunda özellikle doğada arama kurtarma gerektiren olaylarda konuyla ilgili kurumları ve ilgilileri bir araya getirip ortak tatbikat ve aktiviteler yaptıklarını söyledi.

Birbirlerinin kabiliyetini ve malzemelerin kullanımıyla iletişimi organize ettiklerini ifade eden Ergün, bu şekilde oluşabilecek herhangi bir afet durumunda en yakın ekibin olaya ilk müdahale yaptığını daha sonra da diğer ekiplerin dahil edildiğini belirtti.

Daha önce de bir araya geldiklerini ve çeşitli tatbikatlar gerçekleştirdiklerini hatırlatan Ergün, "Sadece doğada arama kurtarma değil, deprem, sel gibi afet ve acil durumlarda organize ekiplerinin olması çok önemli. Demirkapı, Antakya surlarının olduğu, ortasından derin bir vadinin ve derenin geçtiği yer. Bizim çalıştığımız sur, 30 metre civarında ve yerleşim yerine yakın olduğu için insanlar buraya sürekli geliyor. O yüzden çalışmamızı burada yapmak istedik" diye konuştu. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antakya Surlarında Arama Kurtarma Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement