"Antalya'da Eylem Beklemiyordum" - Son Dakika
Güncel

"Antalya'da Eylem Beklemiyordum"

"Antalya\'da Eylem Beklemiyordum"

Antalya'daki Gezi Parkı protestolarını, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Hasan Bozdemir değerlendirdi.

11.06.2013 16:48  Güncelleme: 16:57

Antalya'da, İstanbul, Ankara, İzmir'le birlikte eş zamanlı başlayan Taksim Gezi Parkı protestolarına destek eylemlerini AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Hasan Bozdemir, 4 yönetim kurulu üyesiyle birlikte değerlendirdi. 30 yaşındaki inşaat mühendisi Bozdemir ile birlikte, 28 yaşındaki Gıda Mühendisi İbrahim Yavuz, 30 yaşındaki Almanca öğretmeni Rukiye Özdemir, 27 yaşındaki üniversite öğrencisi Gülhanım Yüksel ve 28 yaşındaki matbaacı Galip Kendirci, Gezi protestolarıyla ilgili ne düşündüklerini, süreci nasıl analiz ettiklerini ve il binası taşlanırken neler yaptıklarını anlattı.

İl Gençlik Kolları Başkanı Bozdemir, eylemlerde ağaçların bahane olduğunu, yaşananları sosyal medyadan takip ettiklerini söyledi. Olayların patlak verdiği 31 Mayıs'ı 1 Haziran'a bağlayan gece Cumhuriyet Meydanı'na indiğini kaydeden Bozdemir, "Gece saat 03.00 sıralarında meydanda toplanmaya başladıkları duydum. Öncesinde, İstanbul'da Ankara'da olduğu gibi Antalya'da böyle olacağına inanmadım. Antalya'nın tepki vereceğini düşünmüyordum. Böyle bir şeye ihtimal vermiyordum. Şaşırdım açıkçası" dedi.

Bozdemir, partinin saldırı altında olduğu cumartesi gecesi il başkanlığına CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan'ın geldiğini söyledi. CHP'li vekilin partiye girdiğini ve kimsenin "Niye geldin?" demediğini anlatan Bozdemir, çıktıktan sonra göstericilerin yanına da gittiğini söyledi. Gezi Parkı'na sabaha karşı yapılan ilk müdahalenin doğru bulmadıklarını ve kabul de etmediklerini belirten Bozdemir, Gezi olaylarının ardından oy oranlarının arttığını ileri sürdü.

İSTANBUL'UN YANSIMASI

Gençlik Kolları İl Başkan Yardımcısı İbrahim Yavuz, Antalya'da yaşanan olayların, İstanbul ve İzmir'in bir yansıması olduğunu söyledi. Olayların başladığı gün kendisine telefonla ulaşan partililerin, "Artık dayanamıyoruz yapmamız gereken bir şey varsa hazırız gelelim" dediğini belirten Yavuz, bunun karşısında yönetim olarak sakinlik ve sükunet çağrısı yaptıklarını kaydetti.

Gençlik Kolları İl Başkan Yardımcısı Rukiye Özdemir ise AK Parti gençliği olarak sağduyuyu tercih ettiklerini söyledi. Özdemir, "Sokaklara dökülüp bunu bir çatışma ortamına dönüştürmek gerçekten kolay olanıydı. Zor olan sabretmekti biz zor olanı tercih ettik" dedi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Antalya'da Eylem Beklemiyordum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement