Antalya'da Yazılı Basın Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Yazılı Basın Açıklaması

Antalya\'da Yazılı Basın Açıklaması

Antalya'nın Demre ilçesinde, Tevhid-i Tedrisat Kanunu'nun kabul edilişinin 89.Yılı için yazılı bir basın açıklaması yapıldı.

03.03.2013 09:45

Antalya'nın Demre ilçesinde, Tevhid-i Tedrisat Kanunu'nun kabul edilişinin 89. Yılı için yazılı bir basın açıklaması yapıldı.

Antalya Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Demre Temsilcisi Mustafa Kemal Atalay açıklamasında, 3 Mart 1924'de Tevhid-i Tedrisat Kanunu'nun (Öğretim Birliği Yasası/ÖBY) kabul edildiği hatırlatılarak, "Söz konusu devrim yasaları ile Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal, laik ve bilimsel temellere dayanan çağdaş bir devlet olarak yapılanması sağlanmıştır" denildi.

Atalay, açıklamasında, ÖBY ve ulusal egemenlik ile bağdaşmayan ve toplumsal gelişmenin önünde engel olan çağ dışı kurumların kaldırıldığını belirterek, devletin ve toplumsal düzenin akla ve bilime dayalı ilkelerce düzenlenmesinin yolunun açıldığını ileri sürdü.

Açıklamada ayrıca, "Böylece sultanın kulunun yerini cumhuriyetin özgür yurttaşı, ümmet toplumunun yerini modern ulus almıştır" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, bugün ise, yeni anayasadan, aralarında Tevhid-i Tedrisat Yasası'nın da bulunduğu Devrim Kanunlarının kaldırılmasının amaçlandığı belirtilerek "Bu kanunların kaldırılması durumunda, tekke ve zaviyeler açılabilir, medreseler geri gelebilir, eğitim birliği ortadan kalkabilir" denildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Antalya'da Yazılı Basın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement