Antalya'daki Orman Yangını - Son Dakika
Güncel

Antalya'daki Orman Yangını

Antalya\'daki Orman Yangını

Oymapınar Baraj Gölü mevkisinde çıkan orman yangını kısmen kontrol altına alındı Yangında şu ana kadar 10 hektardan fazla alan zarar gördü

19.07.2013 19:56

Manavgat ilçesinde, Oymapınar Baraj Gölü mevkisinde çıkan ve 10 hektardan alanın zarar görmesine yol açan orman yangını kısmen kontrol altına alındı.

Manavgat Kaymakam Vekili ve Akseki Kaymakamı Mekan Çeviren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gece başlayan yangının sürdüğünü ancak kısmen kontrol altına alındığını söyledi.

Olaya karadan müdahale eden ekibin sınırlı olduğunu belirten Çeviren, yangının yerleşim birimlerine sıçramasının şimdilik söz konusu olmadığını anlattı.

Akşam saatlerinde yangını tamamen kontrol altına almayı hedeflediklerini belirten Çeviren, şöyle konuştu:

"Köylülerimizi ve muhtarlarımızı uyardık. Onlar da yangın konusunda hassas davranıyor. Tepenin diğer tarafında yerleşim yerleri olduğu için yangının oraya sıçramasını önlemeye çalışıyoruz. Yangına müdahale ekipleri, ormanlık alanda bir boşluk açarak yangının önüne geçti. Yangının yerleşim yerlerine doğru ilerlemesini kısmen önlediler. Orman ekibi fedakarca çalışıyor. Çalışmalara katılan herkese teşekkür ederim."

Manavgat Orman İşletme Müdür Yardımcısı Hülya Güney ise yangın nedeniyle şu ana kadar 10 hektardan fazla kızılçam ormanın zarar gördüğünü dile getirdi.

Yangına gün boyu 6 helikopter ve bir uçakla müdahale ettikleri bilgisini veren Güney, şunları kaydetti:

"Arazinin sarp olması nedeniyle karadan müdahale etmekte zorlandık. Ekiplerimiz belirli bir yol açtıktan sonra iki kilometre hortum çekerek arazözlerle yangına müdahale etti. Hava kararıncaya kadar helikopterlerle müdahaleye devam edeceğiz. Sert esen poyrazın biraz sakinleşmesi işimizi kolaylaştırdı. Akşam saatlerinde tamamen kontrol altına almayı umut ediyoruz. Kara ekimiz gece boyunca çalışmalarını sürdürecek." - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya'daki Orman Yangını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement