Üreticileri yaşını doldurmamış hayvanları satmamaları konusunda uyaran Antalya Kasaplar Odası Başkanı Yardımcı, dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Pazarda bulunan yaklaşık bin üreticiye sahte parayı tespit edebilen kalemlerden ücretsiz dağıtan Yardımcı, bu kalemlerin nasıl kullanılacağı konusunda bilgiler de verdi.
Fiyatta anlaşamayan üretici ve alıcı arasında pazarlık yapan Osman Yardımcı, Özellikle yaşını doldurmamış hayvanların satılmaması için gayret gösteriyoruz. Zabıta ekipleri ile birlikte kurbanlığa uygun olmayan hayvanları belirliyoruz. Dinimizde gebe hayvanların kurban edilmesi uygun değildir. Üreticinin ve alıcıların bu konuya çok dikkat etmeleri gerekir dedi. Şüphelendikleri hayvanların yaşını, nerede beslendiğini öğrenmek için pasaportunu sormak gerektiğini belirten Yardımcı, hayvanların belgelerini istemenin müşterinin en doğal hakkı olduğunu, üreticinin belgeleri ibraz etmesi gerektiğini ifade etti.
Üreticilerin büyük alışveriş merkezlerinin kredi kartı ile kurban satışına tepki göstermesi üzerine esnafa sitem eden Antalya Kasaplar Odası Başkanı Yardımcı, Ben birkaç gün önce bunu dile getirdiğimde kimse arkamda durmadı. Ben sizlerin haklarını korumak için buradayım. Kurban Bayramı'nda işyerine kıyma çekme makinesi koyan berberi, lokantacıyı, bakkalı hatta petrolcüyü biliyorum. Bu meslek ahlakına, ticaret ahlakına sığmaz şeklinde konuştu.
Son Dakika › Güncel › Antalya Kasaplar Odası'ndan Kurban Denetimi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.