Antalyalı Vekillerden, Çelik'e Destek - Son Dakika
Güncel

Antalyalı Vekillerden, Çelik'e Destek

Antalyalı Vekillerden, Çelik\'e Destek

Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı CHP'li Mamutlar belde belediyesine yönelik düzenlenen operasyonun ardından Alanya'ya gelen CHP'li Antalya Milletvekilleri Yıldıray Sapan ve Osman Kaptan, Mahmutlar Cezaevi Jandarma Karakolu'na gözaltında bulunan...

25.02.2013 19:52

Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı CHP'li Mamutlar belde belediyesine yönelik düzenlenen operasyonun ardından Alanya'ya gelen CHP'li Antalya Milletvekilleri Yıldıray Sapan ve Osman Kaptan, Mahmutlar Cezaevi Jandarma Karakolu'na gözaltında bulunan Belediye Başkanı Ali Çelik'i ziyaret etti.

Alanya ilçesine bağlı CHP'li Mamutlar Belediyesine yönelik düzenlenen operasyonun ardından Alanya'ya gelen CHP'li Antalya Milletvekilleri Yıldıray Sapan ve Osman Kaptan, öncelikli olarak gözaltında tutulan belediye başkanı Ali Çelik'i ziyaret için Mahmutlar Ceza Evi Jandarma Karakolu'na gittiler. Başkan Ali Çelik'le görüşmelerine izin verilmeyen milletvekilleri, burada geçmiş olsun yazılı kartvizitlerini başkan Ali Çelik'e ilettiler. Buradan belde merkezine dönen Milletvekilleri Yıldıray Sapan ve Osman Kaptan, CHP Belde Teşkilatında basın mensuplarına açıklamada bulundular.

"ERGENEKON BENZETMESİ"

CHP Milletvekili Osman Kaptan, yaptığı açıklamada, "Sabah 06: 00 sıralarında Mahmutlar Beldiye başkanımız Ali Çelik ve 30'a yakın esnaf ile belediye çalışanı gözaltına alındı. Biz bunu duyduktan sonra, Yıldıray Sapan arkadaşımla beraber buraya geldik. Karakolda ziyaret ettik, ancak gösterilmedi. İfadeleri daha alınmadığı için kartvizitle geçmiş olsun dileklerimiz gönderdik. Eskiden böyle bir şey olmuyordu. Artık son zamanlarda hukuk siyasallaştı. Biz bunu Habur, Deniz Feneri, Silivri ve Ergenekon'da gördük. Bir de belediye başkanlarının bu şekilde gözaltına alınmaları ile gördük. ve siyasal baskı aracı olarak bunu kullandıklarını gördük. Biz de halkın siyasi temsilcileri olarak Ankara'dan Deniz Baykal'ında geçmiş olsun dileklerini getirdik. Habur'daki adalet, savcı, hakim, PKK'lıların ayaklarına gönderiliyor. Deniz Feneri'nde yandaş insanlar savunuluyor. Alanya'da şunu görüyorsunuz, Alanya'da sadece CHP'li belediye başkanları mı var. Diğer belediye başkanlarıyla ilgili şimdiye kadar kaç müfettiş geldi, kaç soruşturma açıldı. Şimdi ne oldu, Çarşamba gününe kadar gözaltında tutulacak bizim belediye başkanımız. Çarşamba'dan sonrada savcıya intikal edecek. AKP'li mevcut belediye başkanlarına koruma, kollama var. Ancak CHP'li belediye ve başkanları üzerinde öyle bir baskı var ki, bu da gözler önündedir. Öğrendiğimiz kadarıyla Mahmutlar'da hiç bir inceleme de bu güne kadar suç unsuruna rastlanmamış. Sindirme ve baskı politikasına biz karşıyız ve belediye başkanımız ile yanındaki arkadaşlarımızın destekçisiyiz. Biz hakkı, hukuku belirleyemeyiz ama, hukuku siyasete alet ederseniz bizde buna itiraz ederiz" dedi.

"APO BİLE ZİYARET EDİLİYOR"

CHP'li belediye başkanı Ali Çelik'in Ceza Evi Karakolu'nda tutulmalarının çok manidar olduğunu belirten CHP Antalya Milletvekili Yıldırıay Sapan ise, "Bu bir gözdağıdır. Yargı siyasallaşmıştır, siyasette yargılaşmıştır. Bu seçim yenilgisinin dışa vurumudur. Bir önceki belediyeyi kaybeden AKP'nin bir kurgusudur. Bu iddialar sadece iddia niteliğindedir. Türkiye'de devleti teslim alan Apo bile ziyaret edilirken, gözaltındaki bir belediye başkanını ziyaret edemiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Antalyalı Vekillerden, Çelik'e Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement