Antalyaspor İlk Yarıdaki Performanstan Memnun - Son Dakika
Güncel

Antalyaspor İlk Yarıdaki Performanstan Memnun

Antalyaspor Kulübü Başkanı Gencer: "Teknik direktör değişikliğine rağmen liderin 2 puan arkasında devreyi bitirmemiz bizim için büyük başarı" "Hiçbir gelirimiz olmamasına rağmen 14 milyon avro ödeme yaptık. Üzerimize düşen görevi yapıyoruz.

07.01.2015 12:45

SÜLEYMAN ELÇİN - Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, ilk yarıyı liderin 2 puan arkasında bitirmelerinin başarı olduğunu söyledi.

Gencer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lige başlarken devreye lider girmeyi hedeflediklerini ancak kadronun birbirine geç uyum göstermesi, teknik direktör değişikliği gibi şanssızlıklar yaşadıklarını belirtti.

Ligin en kaliteli kadrolarından birine sahip olduklarına dikkati çeken Gencer, "Teknik direktör değişikliğine rağmen liderin 2 puan arkasında devreyi bitirmemiz bizim için büyük başarı. Yapılan hatalar ve takımdaki eksikliklerin devre arası kampıyla giderileceğine inanıyorum" dedi.

Teknik direktör Hami Mandıralı'nın isteği doğrultusunda devre arasında takıma bazı takviyeler yapacaklarını ifade eden Gencer, ikinci yarının kendileri için zor bir dönem olmayacağına inandığını dile getirdi.

Şampiyonluk yolunda yönetim, teknik heyet, futbolcular ve şehrin inancının önemli olduğunu vurgulayan Gencer, "Herkesin sorumluluklarını yerine getirmesi gerekiyor. Hiçbir gelirimiz olmamasına rağmen 14 milyon avro ödeme yaptık. Üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Takımı Süper Lig'e çıkarmaktan başka karımız yok" diye konuştu.

Gencer, taraftarlarla birtakım değişimlerden dolayı sıkıntı yaşadıkları dönemler olduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

"Antalyaspor 80'li yıllarda 10 bin kişiye oynarken şimdi bin 500 kişiye oynaması çok üzücü. Bin 500 kişilik taraftar gruplarıyla da olumsuz dönemler oldu. Son 2 maçta bu sorunlar çözüldü ve taraftarımız takıma çok iyi sahip çıktı. Adanaspor maçında yenilmemize rağmen takımı desteklediler. Osmanlıspor maçında da takımı yalnız bırakmadılar ve 2-0'dan 2-2'ye getirmemizi sağladılar. Onlardan geriye düştüğümüzde bile takıma inanmalarını, desteklerini sonuna kadar sürdürmelerini istiyoruz. Birlik ve beraberliğin büyümesi halinde takım daha iyi motive olacaktır. PTT 1. Lig'de taraftarıyla anılan kulüpler var. Antalyaspor'un da ikinci yarıda bu şekilde anılmasını istiyoruz."

Antalyaspor'un ilk yarı karnesi

Geçen yıl Süper Lig'den PTT 1. Lig'e düşen Antalyaspor, ilk yarıdaki 16 maçın 8'inden galibiyetle ayrıldı, 5 maçta beraberlik aldı, 3 maçta da mağlup oldu. Kırmızı-beyazlılar, bu karşılaşmalarda 28 gol attı, kalesinde de 20 gol gördü.

Akdeniz ekibinde Altınordu maçının ardından teknik direktör değişikliğine gidildi. Teknik direktör Engin Korukır ile yollar ayrılarak, yerine teknik direktör Hami Mandıralı getirildi.

Korukır döneminde 5 galibiyet, 3 beraberlik, 1 de mağlubiyet alan Antalyaspor, Mandıralı döneminde ise 3 galibiyet, 2 beraberlik elde etti, 2 de yenilgi gördü.

PTT. 1. Lig'in en golcüsü Diarra

Antalyaspor'un golcü oyuncusu Lamine Diarra, ilk yarıda attığı 12 gol ile ligin en fazla gol atan oyuncusu oldu. Kırmızı-beyazlılarda Emrah Başsan ve Gökhan Karadeniz 4'er gol kaydederken, Sezer Badur 2 gol ile takımına katkı yaptı.

Antalyaspor'un diğer gollerini Lokman, Şahin, Sagıp, Arif Şahin ve Zeki kaydetti. Antalyaspor, bir golü de Şanlıurfaspor maçında rakip takım oyuncusu Hakan Arslan'ın kendi kalesine attığı golden buldu.

Antalyaspor'un ligin ilk yarısında yaptığı maçlar ve sonuçları şöyle:

Karşıyaka-Antalyaspor: 1-1

Antalyaspor-Şanlıurfaspor:  1-0

Orduspor-Antalyaspor: 1-4

Antalyaspor- Gaziantep Büyükşehir Belediyespor:  3-0

Manisaspor-Antalyaspor: 3-3

Antalyaspor- Samsunspor:  3-1

Adana Demirspor-Antalyaspor:  1-1

Antalyaspor- Bucaspor:  2-1

Altınordu-Antalyaspor: 3-1

Antalyaspor- Denizlispor:  2-1

Giresunspor-Antalyaspor: 1-1

Antalyaspor-Albimo Alanyaspor: 0-4

Boluspor-Antalyaspor: 0-2

Antalyaspor- Kayserispor:  2-0

Antalyaspor-Adanaspor:  0-1

Osmanlıspor-Antalyaspor: 2-2 - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalyaspor İlk Yarıdaki Performanstan Memnun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement