AP Kosova Özel Raportörü Lunaçek 3 Yıl Vize Muafiyeti Yok - Son Dakika
Güncel

AP Kosova Özel Raportörü Lunaçek 3 Yıl Vize Muafiyeti Yok

AP Kosova Özel Raportörü Lunaçek 3 Yıl Vize Muafiyeti Yok

Kosova'nın bağımsızlığını tanımayan Avrupa Birliği üyesi 5 ülkesi, İspanya, Romanya, Yunanistan, Slovakya ve Güney Kıbrıs'ın Kosova'yı tanımaları çağrısında bulundu.

22.01.2014 17:41

Kosova'nın bağımsızlığını tanımayan Avrupa Birliği üyesi 5 ülkesi, İspanya, Romanya, Yunanistan, Slovakya ve Güney Kıbrıs'ın Kosova'yı tanımaları çağrısında bulundu. Basın toplatısında, Lunaçek, seçim reformu konusunda siyasileri eleştirerek, sürecin 2010 yılı seçimlerinin tamamlanması ardından sona ereceği sözü gelmesine rağmen bunun hala gerçekleşmediğini belirtti. Lunaçek, 'bu çalışma temposuyla seçim reformu gerektiği gibi yapılamaz ifadelerini kullandı.

KRASNİÇİ 2 MİLYON AB İÇİN TEHLİKE OLUŞTURMAZ

Kosova Meclis Başkanı Yakup Krasniçi, Kosovalılar için vize muafiyetinin 2 ya da 3 yıl sonra gerçekleşeceğine dair Ulrike Lunaçek'in açıklamasına tepki gösterdi. Krasniçi, Kosova vatandaşları Avrupa'da gettolaşmayı hak etmediğine karşın, Kosova vatandaşları AB ülkelerinde serbest dolaşımı hak etiğini belirtri. Meclis Başkanı, Kosova'nın vize muafiyetini hak ettiğine inandığı birkaç sebebi de saydı. Bunlardan biri Kosova Cumhuriyetinde yapılan son sayımda ülkemizin 2 milyon nüfusunun bile olmadığının görüldüğünü ve bu sayının 500 milyon nüfusu olan AB için herhangi bir tehlikeyi teşkil etmediğini de vurguladı. Diğer sebeplerden biri olarak Krasniqi, suç, yolsuzluk, kaçakçılık, özgür medya, insan ve azınlık toplulukların hak ve özgürlüğü söz konusu olunca Kosova diğer Batı Balkan ülkeleriyle kıyaslanırsa bölge ülkeleriyle çok büyük bir farkın olmadığını da söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AP Kosova Özel Raportörü Lunaçek 3 Yıl Vize Muafiyeti Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement