Apartmandaki Kavgada Ölen 3 Kişi Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Apartmandaki Kavgada Ölen 3 Kişi Toprağa Verildi

Apartmandaki Kavgada Ölen 3 Kişi Toprağa Verildi

Adana'da apartman yönetimiyle ilgili hüsemet dün 3 kişinin ölümüyle sonuçlanırken, bugün de cenazelerde gözyaşı sel oldu.

08.03.2013 13:16

Adana'da apartman yönetimiyle ilgili hüsemet dün 3 kişinin ölümüyle sonuçlanırken, bugün de cenazelerde gözyaşı sel oldu. Apartman yöneticisi 57 yaşındaki Yahya Kaya'nın intihar etmeden önce öldürdüğü iki komşusundan polis memuru 54 yaşındaki Hüseyin Şensoy'un cenazesi, düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Kahramanmaraş'a uğurlandı. Yahya Kaya ile öldürdüğü diğer komşusu 46 yaşındaki Nurcan Özdamar arasındaki husumetin, işten çıkartılan apartman görevlisinin açtığı tazminat davasından kaynakladığı iddia edildi. Özdamar'ın ise evliliğinin 16'ncı yılında ikiz çocukları olduğu öğrenildi.

Merkez Çukurova İlçesi Toros Mahallesi 77135 Sokak'taki Yağmur Apartmanı'nın yöneticisi Yahya Kaya, dün binanın 9'uncu katında oturan komşusu Nurcan Özdamar ile tartışmış, Devlet Su İşleri (DSİ) Adana 6'ncı Bölge Müdürlüğü'nden emekli olan Kaya ile aynı yerden emekli olan Özdamar arasında yaşanan tartışmaya aynı katta oturan ve istirahatlı olduğu belirtilen Adana Emniyet Müdürlüğü Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Hüseyin Şensoy da müdahale edince, öfkelenen yönetici Yahya Kaya, üzerinde taşıdığı tabancasını çekerek Nurcan Özdamar ile Hüseyin Şensoy'u öldürüp, aynı silahla intihar etmişti.

Evli ve 2 çocuk babası polis memuru Hüseyin Şensoy için bugün Adana Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlendi. Adana Vali Vekili Durmuş Gencer, AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Murat Koç ve çok sayıda polis ve ailesi katıldı. Törende, Hüseyin Şensoy'un eşi Cennet, oğlu Atakan ve kızı Mehtap güçlükle ayakta durdu. Acılı aileyi Milletvekili Fatoş Gürkan ile erkek ve kadın polisler teselli etmeye çalıştı. Seyhan Müftüsü Halil Uzun'un yaptırdığı duanın ardından Şensoy'un cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'ın Andırın İlçesi'ne bağlı Osmancık Köyü'ne gönderildi.

Adli Tıp Kurumu'nda otopsileri tamamlanan 2 çocuk annesi Nurcan Özdamar ile cinnet geçiren Yahya Kaya'nın cenazeleri de yakınlarına teslim edildi.

16 YIL SONRA ÇOCUKLARI OLMUŞ

Nurcan Özdamar'ın cenazesini 22 yıllık eşi Mustafa Özdamar teslim aldı. Eşinin cenazesini gözyaşları arasında morgdan alan Mustafa Özdamar, eşi 1991'de evlendiklerini ve 16 yıl aradan sonra Buket ile Berk adında ikizlerinin olduğunu söyledi. Çocuklarına olayı anlatmadıklarını ifade eden Mustafa Özdamar, "Keşke, 3-4 yaşında olsalardı. Öyle olunca bilmezlerdi. Okula gidiyorlar. Onlara ne söyleyeceğim. Annelerini nasıl anlatacağım? Böyle bir olay kaç gün saklanır ki?" diye gözyaşı döktü. Nurcan Özdamar'ın cenazesi de toprağa verilmek üzere Mersin'in Tarsus İlçesi'ne bağlı Yenice Beldesi'ne götürüldü.

Komşularını vurduktan sonra canına kıyan Yahya Kaya'nın cenazesini de yakınları teslim aldı. Yahya Kaya'nın cenazesi ise götürüldüğü Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde toprağa verildi.

KAPICI DAVA AÇMIŞ

Olayın iddia edildiği gibi apartman aidatından kaynaklanmadığını ileri süren Yahya Kaya'nın yakınları ise şu iddiada bulundu:

"Apartmanın eski yöneticisi olan Nurcan Özdamar, kapıcı çalıştırmıştı. Daha sonra Yahya Kaya yönetimi aldı. Kapıcıyı işten çıkarttı. Kapıcı da SSK davası açmış. Apartman yönetimine toplam 60 bin lira ödeme talimatı geldi. Yahya Kaya da bu paranın apartmandan toplanmasını istedi. Asıl tartışmanın kaynağı bu. Eski yönetim borcu kabullenmeyince olay büyümüş. Olayın temelinde bu yatıyor mesele ne aidat ne de gürültü."

YB,FK(OA/SS) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Apartmandaki Kavgada Ölen 3 Kişi Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement