Arnavutluk Başbakanı Berişa, 2012'yi Değerlendirdi."Avrupa'daki Ekonomik Krize Rağmen Arnavutluk... - Son Dakika
Güncel

Arnavutluk Başbakanı Berişa, 2012'yi Değerlendirdi."Avrupa'daki Ekonomik Krize Rağmen Arnavutluk...

Arnavutluk Başbakanı Berişa, 2012\'yi Değerlendirdi."Avrupa\'daki Ekonomik Krize Rağmen Arnavutluk...

Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa, Avrupa'daki ekonomik krize rağmen ülke ekonomisinde durgunluk yaşanmadığını ve hükümetin programını başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğini söyledi.

27.12.2012 15:18

Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa, Avrupa'daki ekonomik krize rağmen ülke ekonomisinde durgunluk yaşanmadığını ve hükümetin programını başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğini söyledi.

Arnavutluk hükümeti, Başbakan Berişa başkanlığında bu yılın son bakanlar kurulu toplantısını yaptı. Burada konuşan Berişa, hükümetin 2012 programını başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğini söyledi.

Kamu çalışanları ve emeklilerinin maaşlarında önemli artışlar yaşandığını ifade eden Berişa, "Avrupa'da yaşanan ekonomik krize rağmen Arnavutluk ekonomisinde durgunluk yaşanmadı. 2012 yılı boyunca yüzlerce kilometrelik yeni otoyollar, yeni okullar inşa edildi" dedi.

Ülkenin AB üyelik sürecine de değinen Berişa, AB'den halen aday ülke statüsü alınamamasını, ana muhalefet Sosyalist Parti Genel Başkanı Edi Rama'nın tutumuna bağladı. Berişa, Rama'nı süreci bloke ettiğini savundu.

"Edi Rama, üç yıldır Arnavutluk'un AB'ye aday ülke statüsü almasını bloke etti. Önümüzdeki yıl 23 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde Rama büyük bir kayıp yaşayacak" diyen Berişa, genel seçimlerde Edi Rama'nın halkın önüne koyduğu engeli yıkacaklarını söyledi.

-"Bağımsızlığımızın 100. yılı kutlamaları mükemmeldi"-

Bağımsızlığın 100. yıl dönümü dolayısıyla yapılan kutlamaların mükemmel düzeyde gerçekleştiğini ifade eden Berişa, etkinlikleri organize eden komitenin çalışma süresini üç ay daha uzatma kararı aldıklarını açıkladı.

Komitenin çalışmalarını sürdüreceğini belirten Berişa, "Arnavutluk'ta komünizm rejim yıllarında Avrupa'nın en korkunç toplama kamplardan biri olan Spaç'ta bir müze inşa edeceğiz. Enver Hoca rejimi yıllarında ülkemizde yüzlerce cami ve kilise yıkıldı. Bu cami ve kiliselerden çalınan objeler, mirasımızdı. Komite, ikonaların ve değerli objelerin bulunmasına yönelik de çalışmalar yapmalıdır" diye konuştu. Berişa, komiteye, Sami ve Mithat Fraşeri'nin naaşlarını ve Ali Paşa'nın başını Arnavutluk'a getirme çabasında bulunmasını da önerdi.

Arnavutluk Radyo ve Televizyon Kurumu tarafından Arnavut dili ve tarihinin öğretimi hakkında özel yayınların hazırlanması gerektiğini söyleyen Berişa, Kosova, Makedonya ve Karadağ Arnavutları ile acil bir şekilde ortak komisyon kurulmasını istedi. Berişa, "Bu komisyon, Arnavut dilinde ortak ders kitapların yayımlanmasını gerçekleşmeli. Arnavut dili ve tarihi ders kitapları Arnavutluk, Kosova, Makedonya ve Karadağ'da aynı olmalıdır" dedi.

Muhabir: Tiran - Kayhan Gül

Yayıncı: Serkan Fidan - TİRAN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arnavutluk Başbakanı Berişa, 2012'yi Değerlendirdi.'Avrupa'daki Ekonomik Krize Rağmen Arnavutluk... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement